Sunday, January 23, 2011

beli rumah masa muda ni..

petang tadi aku pergi round2 untuk beli rumah..penjual rumah tu cakap kalau beli masa muda2 untung tau..sebab bayar bulanan murah...banyak kelebihan...ibu dan abah sangat2 teringin nak rumah teres..kami skang duduk rumah apartment...jadi...impian aku adalah mahu membeli sebuah rumah teres untuk ibu...jadi pergi tengok2 rumah show house tadi...sangat2 cantik...boleh tahan laa..ada tu aku tengok 3 tingkat RM500K keatas...memang tak  nafikan..sangat2 cantik...besar..pekej2 semua ada...tapi di luar kemampuan aku...cukup laa rumah teres 2 tingkat..cukup untuk ibu abah dan adik duduk kat situ...aku kalau dh kawin nanti ikut suami..hehehehe...



 

*paling kelakar rumah show house memang cantik sebab dah siap interior dia..adik aku suka rumah yang show house tu..ada ke patut dia suh aku bli rumah show house tu..dia tak kenan rumah kosong..lepas tu boleh pulak dia tak nak rumah kecik2..dia kata rumah besar cantik luas...dia ingat gaji akak dia besar ke..ahahaha...klaka laa adik ni...

10 comments:

  1. Semoga tercapai impian memiliki rumah yg indah.

    ReplyDelete
  2. niat baek..insyaALLAH ALLAH mudahkan segala urusan...

    ReplyDelete
  3. Show haouse ape kire..
    Deko bersama eric tu..
    Hahaha..
    Semoga ko dptlah tunaikan impian famili ko nak dok umah teres ek..
    Yelah, sape lagi nak bahagiakan idup dorang kalo bukan kite kan?

    ReplyDelete
  4. terpikir jugak nak beli umah. tapi tapi. beli keta dlu kot. smpai bile kite takde aset sndri kan

    ReplyDelete
  5. wah.. niat yang baik tu.. beruntung ibu ada anak macam tira ni.. *eh, pesal dialog ni cam orang tua je*

    ReplyDelete
  6. Sorry ganggu..=)


    Saya sudah follow blog awak..
    Awak bila nak follow blog saya..
    http://pangkahbulat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. cantik umah tu! hmm.. 500K?? wow?! haha.. kak beli umah baru ct nk p la nnti.. hehe ~

    ReplyDelete