Sunday, September 24, 2017

Happy Birthday To Me 30's

Happy Birthday to Me.Alhamdulilah..30 tahun sudah punyai keluarga..sudah punyai anak dua..walaupun keduanya Puteri aaahh takkisahlah..hehehe..ushaa lagi lol..alhamdulilah..syukur nikmat masih bernafas lagi...terima kasih ibu abah melahirkan membesarkan aku..
siapa follow instagram merahitujambu jom join contest komen terakhir akan dapat doodle versi korang..nak bagi hadiah sempena birthday aku..

Saturday, September 9, 2017

YoGood Peanut Butter

kepada pengemar peanut butter macam aku ni kalau nak berdiet boleh ambil jenama ni..serius takda gula langsung rasa original dari kacang itu sendiri..jangan cakap kenapa aku kurus lol..kalau korang kurangkan gula serius perlahan-lahan korang akan turun berat badan.tapi di sulami dengan workout..aku buat kardio aja tak payah nak joging bagai dekat rumah sambil menyusu sambil buat aktiviti harian pon boleh senam...kalau orang tanya dari aku pregy  berat terakhir 68kg lepas pantang 58kg dan sekarang 51kg.alhamdulilah mungkin juga aku menyusu jadi pekej senang turun berat badan.jangan ada sesiapa cakap eleh menyusu boleh la kurus..tidakkkkk..ada yang menyusu berat naik..jangan jadikan tiket menyusu untuk kita makan banyak..ibu menyusu memang akan lapar lapar dan lapar..aku makan kerap 5-6 kali sehari sekurang-kurangnya untuk bila kita sekali makan takdalah makan sampai tak ingat dunia..heheheh..
**sesiapa ada instagram boleh follow instagram merahitujambu

Thursday, September 7, 2017

Ramen Korea

sedap ke megi korea ni?ramai buat vedio dekat IG makan sampai hingus leleh..ahahaha..aku makan 2-3 suap pedas dia tak boleh lawan pedas cili api..tapi tak kena dengan tekak aku megi ni mungkin aku bukan pengemar megi..kalau rasa nak makan megi baik makan megi malaysia tumis bawang tumis cili letak ayam letak udang perggghhhh yummyy ahahaha...
**lama tak bercerita sambil melukis gambar..sesiapa ada IG boleh follow merahitujambu di IG ya

Monday, September 4, 2017

Selamat Hari Merdeka Yang Ke 60 Tahun

Baru nak update blog tentang Merdeka..Alhamdulilah Malaysia masih aman damai..60 tahun dah kita sambut merdeka..syukur...kita pon baru saja habis sukan SEA..terima kasih pada menteri kita bagi cuti hari isnin.cuti sakan kita y..dari khamis (merdeka),Jumaat(hari raya Aidiladha) sabtu ahad dan isnin(cuti peristiwa PM bagi)..nasib baiklah tak kemana..duduk beraya aja di Kuala Lumpur..#teamrayakl ahahaha..



tahu tak bila bekerja ni apalah perkara paling kita suka adalah cuti..tengok dekat kelandar dan cari bila lagi hari cuti..ahahaha.siapa tak pernah buat tu tak normal..pejam celik pejam celik dah nak dekat hujung tahun..pantas masa berlalu..

Wednesday, August 2, 2017

Mak anak dua Sudah Kurus


sejak anak dah dua orang ni ambil gambar selalu dengan anak je..sesekali kasi peluang dekat mama baba amik gambar acah-acah romantik zaman muda remaja..ahahha..ramai tegur mama dah kurus..yup.mama dah kurus..lepas pantang mama dah turun 10kg..dari 68kg ke 58kg..lepas hudaa dah 5 bulan mama turun lagi ke 54kg..sekarang mama turun lagi ke 51kg..hahahah..berkat hudaa sedut lemak melalui susu agaknya pastu mama jaga portion makanan mama..

kanan masa hudaa 2 bulan mama 58kg..kiri hudaa 5 bulan mama 54kg..
 masa ni aku 50kg..biasalah puasakan..lagi cepat turun padahal
bila berbuka dengan sahur makan tak ingat dunia ahahaha


ok tutup cerita pasal kurus-kurus ni nak tahu tips meh pm..ahahaha..**berminat nak tempah doodle version korang boleh lah wasap ke 013-9890875