Sunday, May 7, 2017

Tempahan di buka!!

tempahan sampul raya masih dibuka..tarikh telah di lanjutkan ke 28 mei 2017...berminat untuk tempah boleh whatsup terus ke 013-9890875..ramai yang tanya ada minimum oder ke?ada!!!minimum oder 50pcs..tapi ramai yang cakap mahal..ahaha contoh kita beli sehelai pakaian di kenanga whole sale..dapat tak harga borong??beruntung kalau dapat..biasalah kalau beli sikit memang mahal berbanding beli borong..rasa banyak eh?jom ajak kawan-kawan kongsi..berbaloi dengan free design free postage dapat lagi free sampul 250pcs jadi total akan dapat 1250pcs boleh buat mandi sampul ahahah
untuk doodle kad perniagaan pon tempahan di buka!!jadi berminat untuk tempah boleh terus whatsup ke 013-9890875...

Friday, April 28, 2017

Jom Menginap di Awesome Hotel di Kuala Lumpur

Kuala Lumpur adalah ibukota bagi Malaysia, tempat penumpuan bagi segala urusan dan perniagaan dan tempat bertumpunya segala orang tempatan dan pelancong dari luar negara. Ramai yang berasal dari luar bandar mencari rezeki di KL ini. Pelbagai jenis orang yang ada, seperti orang dari utara, pantai timur, borneo, selatan dan juga dari negara seberang. Oleh itu, pasti ada keluarga yang ingin datang melawat ahli keluarga atau rakan mereka di KL. Apabila ada kenduri pasti orang dari kampung akan datang untuk meraikan tuan rumah. Tetapi bila dah ramai pasti tidak dapat menginap di rumah tuan rumah dengan selesa jadi mereka perlu mencari hotel-hotel yang berdekatan. Bagaimana?
Jangan risau kerana penulis boleh sharekan maklumat bagaimana hendak mencari hotel-hotel yang berdekatan dengan rumah saudara yang berada di KL atau berhampiran dengan venue-venue majlis yang akan dibuat. Jom lawati www.traveloka.com , kerana di sini segala maklumat, atau hendak booking hotel ada. Bukan sahaja itu, malah reviews dari penginap yang lain, rating yang ada dan kemudahan untuk booking juga ada. Tak percaya, pergi sahaja ke website yang penulis kongsikan tadi.
Anda ingin tinggal di hotel yang mempunyai kolam renang atau tidak, datang seorang atau ramai, mempunyai bajet rendah atau tinggi, semuanya ada di traveloka. Buka web traveloka, letakkan tarikh anda plan untuk menginap dan berapa hari kemudian system web ini akan menyenaraikan hotel-hotel yang mempunyai bilik yang kosong pada tarikh berkenaan. Kemudian terdapat rating di sebelah dan anda boleh click ke setiap hotel itu untuk mengetahui harga yang ditawarkan. Mudahkan? Bukan itu sahaja, anda boleh baca reviews yang positif dan negative untuk setiap hotel supaya anda boleh membuat keputusan untuk menginap di hotel yang mana satu. Booking hotel di Traveloka ini untuk mendapat harga yang ditawarkan hanya di Traveloka.
Kini dengan adanya Traveloka ini, anda tidak boleh membuat alasan untuk menziarahi ahli keluarga anda atau rakan lama anda yang menetap di KL. Di samping itu, anda juga boleh berjalan di sekitar KL kerana di Traveloka juga ada memberi info berkenaan apa yang menarik berhampiran dengan hotel anda itu. Bawalah sekampung kerana bila lagi kita nak mandi kolam renang di tengah kota yang sibuk dengan harga kemampuan kita kan.
Selain itu, kita juga boleh mencari mengikut hotel berbintang berapa yang kita inginkan. Kini hotel bajet juga tersenarai di dalam Traveloka sekaligus memudahkan kita untuk memilih tempat penginapan kita tanpa kita perlu redah dan menyesal kerana tidak selesa. DI Traveloka ini juga ada gambar-gambar bilik penginapan yang ada untuk memudahkan kita. Selepas itu, kita boleh terus membuat booking di web ini terus dengan harga yang ditawarkan. Kita hanya perlu mengisi maklumat tentang diri kita dan nombor untuk dihubungi,
Traveloka ini juga mempunyai apps untuk smartphone jadi memang memudahkan kita dengan urusan kita yang agak sibuk kita boleh membuat booking atau membuat kajian berkenaan hotel-hotel yang ada hanya di hujung jari kita. Bukan menjadi sebuah halangan lagi untuk kita bercuti dan menginap di hotel-hotel yang berada di Pudu, Bukit Bintang, berhampiran KLCC, Menara KL, Sogo, Petaling Street, Jalan Chow Kit, Kampung Baru dan sebagainya. Dapat juga kita jadi orang KL sementara kan? Kadangkala kita perlu sentiasa ke website Traveloka ini untuk melihat promosi-promosi terkini yang ada. Untung bagi kita kerana dengan ini kita tidak akan terlepas promosi yang hebat untuk bercuti. Penulis mohon anda semua war-warkan kepada orang kampung kita, sahabat handai di luar KL supaya surf website Traveloka sentiasa dan jadikan KL sebagai pusat kita berkumpul dengan adanya kemudahan hotel-hotel untuk penginapan dengan harga yang sesuai dengan kemampuan masing-masing.
aku kini hari-hari membuka web Traveloka ini untuk membuat survey hotel yang murah dan mudah. Bukan apa, tengah tunggu bonus, terus click dan terus pergi bercuti. Hehe.

Monday, April 17, 2017

Tempahan Sampul Raya 2017


Thursday, October 13, 2016

Doodle di Hospital ( Placenta Previa type 3)









hasil mendoodle di hospital tempoh hari..hospital??ya..aku di tahan di hospital selayang sebab Placenta previa type 3..siapa yang pernah kena pasti tahu..ada empat type aku adalah yang ke 3..kalau type 4 tu uri dah tutup semua pintu rahim.aku pulak type 3 uri tutup sebahagian pintu rahim..memang masa 26 minggu kandung aku dah di sahkan uri dekat bawah doktor cakap akan naik tapi 28 minggu masih tak naik..terus kena jumpa pakar masa 30 minggu.tak sangka pulak lepas jumpa pakar aku terus kena tahan wad dia cakap bahaya.kalau keluar darah ibarat darah tu keluar macam kita bukak paip tu..dengar pon ngeri..serius duduk hospital asyik nangis duk kenangkan suami anak dekat rumah
ALLAH saja yang tahu macam mana perasaan itu.aku bukan tak pernah duduk hospital..masa husnaa 30 minggu dalam kandungan aku pernah kena tahan juga sebab keracunan makanan..tapi masa tu tiada anak lagi.ni husnaa ada memang lain rasa dia nangis sebab rindukan husnaa..aku di masukkan ke wad 21/9/6 dan 9/10/16 aku keluar wad..kebetulan masa tu doktor kata nak scan perut aku..dia scan tengok uri macam dah naik.aku tak pasti type berapa tapi bukan lagi type 3..aku siap tanya type berapa aku boleh balik..dia cakap type 1..tapi tiba-tiba doktor tawarkan dekat aku..awak nak balik ke?boleh tapi apa terjadi awak tangung sendiri awak kena tanda tangan surat sebelum keluar..aku pasti dia tahu perasaan aku macam mana..dia tanya awak keluar darah tak?aku cakap tak.kalau keluar darah cepat-cepat datang ke hospital..tarikh untuk aku bedah sudah pon ada..14 no 2016...aku tanya  valid lagi tak tarikh tu..doktor cakap masih valid tapi kalau uri naik boleh normal aku beranak normal aja..insyaALLAH.semoga di permudahkan .aku nampak keajaiban ALLAH bagi berkat doa aku..alhamdulilah..

Monday, August 15, 2016

Pemenang Contest Doodle Family Raya By Merahitujambu

 Pertama sekali terima kasih aku ucapkan kepada mereka-mereka yang menyertai contest merahitujambu,,,sekian lama tak buat contest sambutan mengalakan..pemenang sudah pon di pilih secara cabutan..jenuh aku koyak2 kertas lepas tu cabut nombor yang terpilih..maaf sebab lambat umumkan pemenang...Tahniah pada Pemenang ..jeng..jeng..jeng..aku sertakan gambar pemenang sekali dengan doodle..tapi doodle telah di watermark..kepada pemenang sila tuntut doodle anda di email merahitujambu teddy_bie87@yahoo.com



jangan hampa pada yang menyertai tapi tuah tidak di sebelah anda..hehehe..jangan risau..aku siap turunkan harga untuk promosi doodle couple/wedding..harga biasa RM50.00 (terbeliak mata korang tengok harga..>_<... jadi aku bagi harga promosi RM39.00 sahaja..untuk doodle family pula boleh bagi harga kasih sayang...insyaALLAH... berminat nak tempah boleh email : teddy_bie87@yahoo.com atau PM ke insta : merahitujambu atau page : merahitujambu blogspot