Thursday, October 13, 2016

Doodle di Hospital ( Placenta Previa type 3)









hasil mendoodle di hospital tempoh hari..hospital??ya..aku di tahan di hospital selayang sebab Placenta previa type 3..siapa yang pernah kena pasti tahu..ada empat type aku adalah yang ke 3..kalau type 4 tu uri dah tutup semua pintu rahim.aku pulak type 3 uri tutup sebahagian pintu rahim..memang masa 26 minggu kandung aku dah di sahkan uri dekat bawah doktor cakap akan naik tapi 28 minggu masih tak naik..terus kena jumpa pakar masa 30 minggu.tak sangka pulak lepas jumpa pakar aku terus kena tahan wad dia cakap bahaya.kalau keluar darah ibarat darah tu keluar macam kita bukak paip tu..dengar pon ngeri..serius duduk hospital asyik nangis duk kenangkan suami anak dekat rumah
ALLAH saja yang tahu macam mana perasaan itu.aku bukan tak pernah duduk hospital..masa husnaa 30 minggu dalam kandungan aku pernah kena tahan juga sebab keracunan makanan..tapi masa tu tiada anak lagi.ni husnaa ada memang lain rasa dia nangis sebab rindukan husnaa..aku di masukkan ke wad 21/9/6 dan 9/10/16 aku keluar wad..kebetulan masa tu doktor kata nak scan perut aku..dia scan tengok uri macam dah naik.aku tak pasti type berapa tapi bukan lagi type 3..aku siap tanya type berapa aku boleh balik..dia cakap type 1..tapi tiba-tiba doktor tawarkan dekat aku..awak nak balik ke?boleh tapi apa terjadi awak tangung sendiri awak kena tanda tangan surat sebelum keluar..aku pasti dia tahu perasaan aku macam mana..dia tanya awak keluar darah tak?aku cakap tak.kalau keluar darah cepat-cepat datang ke hospital..tarikh untuk aku bedah sudah pon ada..14 no 2016...aku tanya  valid lagi tak tarikh tu..doktor cakap masih valid tapi kalau uri naik boleh normal aku beranak normal aja..insyaALLAH.semoga di permudahkan .aku nampak keajaiban ALLAH bagi berkat doa aku..alhamdulilah..

Monday, August 15, 2016

Pemenang Contest Doodle Family Raya By Merahitujambu

 Pertama sekali terima kasih aku ucapkan kepada mereka-mereka yang menyertai contest merahitujambu,,,sekian lama tak buat contest sambutan mengalakan..pemenang sudah pon di pilih secara cabutan..jenuh aku koyak2 kertas lepas tu cabut nombor yang terpilih..maaf sebab lambat umumkan pemenang...Tahniah pada Pemenang ..jeng..jeng..jeng..aku sertakan gambar pemenang sekali dengan doodle..tapi doodle telah di watermark..kepada pemenang sila tuntut doodle anda di email merahitujambu teddy_bie87@yahoo.com



jangan hampa pada yang menyertai tapi tuah tidak di sebelah anda..hehehe..jangan risau..aku siap turunkan harga untuk promosi doodle couple/wedding..harga biasa RM50.00 (terbeliak mata korang tengok harga..>_<... jadi aku bagi harga promosi RM39.00 sahaja..untuk doodle family pula boleh bagi harga kasih sayang...insyaALLAH... berminat nak tempah boleh email : teddy_bie87@yahoo.com atau PM ke insta : merahitujambu atau page : merahitujambu blogspot

Wednesday, August 3, 2016

Tamat Contest!

mood raya dah tamat!!hari ni hari terakhir beraya...tapi rasanya masih ada lagi yang buat open house minggu depan..TAMAT juga contest Contest Doodle Family Raya By Merahitujambu..terima kasih pada mereka yang menyertai..alhamdulilah...pemilihan akan dibuat tak lama lagi..insyaALLAH..tunggu ya siapa yang bertuah!!.. 

peserta :

  1. http://seindahcerita.blogspot.my/2016/07/contest-doodle-family-raya-by.html
  2. http://kasihkuamani.blogspot.my/2016/07/contest-doodle-family-raya-by.html
  3. https://smoochiemallow.blogspot.my/2016/07/contest-doodle-family-raya-by.html
  4. http://bluechoralpearl.blogspot.my/2016/07/contest-doodle-family-raya-by.html
  5. http://akhalilah.blogspot.my/2016/07/contest-doodle-family-raya-by.html
  6. http://farahsanusi.blogspot.my/2016/07/contest-doodle-family-raya-by.html
  7. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2016/07/contest-doodle-family-raya-by.html
  8. http://jombercontest.blogspot.my/2016/07/contest-doodle-family-raya-by.html
  9. http://sotskirt.blogspot.com/2016/07/contest-doodle-family-raya-by.html
  10. http://mummysupplementshop.blogspot.my/2016/07/contest-doodle-family-raya-by.html
  11. http://nurulchumel.blogspot.my/2016/07/contest-doodle-family-raya-by.html
  12. http://kanvasdakwat.blogspot.my/2016/07/contest-doodle-family-raya-by-merahitujambu.html
  13. http://ohmyvitamin.blogspot.my/2016/07/contest-doodle-family-raya-by.html
  14. http://izpunyeciter.blogspot.com/2016/07/contest-doodle-family-raya-by.html
  15. http://chitobebearchocholategoldish.blogspot.my/2016/07/contest-doodle-family-raya-by.html
  16. http://www.akuseorangtraveler.com/2016/07/travelog-faghuzi-giveaway-by-aku.html
  17. http://lemonribena.blogspot.my/2016/07/contest-doodle-family-raya-by.html
  18. http://storymoryluahanku.blogspot.my/2016/07/contest-doodle-family-raya-by.html?m=1
  19. http://sunflowergo2.blogspot.my/2016/07/contest-doodle-family-raya-by.html
korang boleh periksa jika ada yang tertinggal bagi tahu ya.. =).terima kasih kepada peserta yang join contest memeriahkan suasana hari raya 2016

Sunday, July 17, 2016

Contest Doodle family Raya by Merahitujambu

Assalamualaikum,

Dengan ini bermulalah contest Doodle Family..


Syarat-Syarat Contest
  • Letak tajuk Contest Doodle family raya by merahitujambu
  • Letak gambar Raya anda Maximum 3 orang ahli sahaja
  • contoh 3 orang ahli merahitujambu :- mama,baba dan husnaa
  • 1 gambar yang menarik akan di pilih dan di doodlekan oleh merahitujambu
  • letakkan link anda di komen ini.
  • contest tamat bila tamatnya Raya 2016
senang dah mudahkan?? jom join sekarang!!

contoh  (sila jangan copy gambar di bawah) :

selepas di doodlekan

Sunday, July 10, 2016

Raya 2016



mood raya lagi!!!selamat hari raya rakan-rakan blogger..