Saturday, May 9, 2015

selamat hari ibu sedunia

selamat hari ibu semua...alhamdulilah 9 bulan dah aku menjadi mama..semoga aku dapat hadapinya dengan tenang..aku bahagia sangat..tiada ungkapan yang di gambarkan selain bersyukur..melihat husnaa membesar  dengan sihat dan pandai membuatkan aku rasa bahagia..
aku ingat lagi saat-saat melahirkan husnaa..peritnya kesakitan yang di alami..tapi bila melihat husnaa keluar dari rahim aku ya ALLAH hanya tuhan saja tahu kesakitan yang di alami hilang serta merta..bila melihat ibu masuk melawat aku di labour room keluar air mata ini..baru aku tahu deritanya ibu melahirkan aku..terima kasih ibu..aku bahagia.. semoga aku dapat menjaga mu sehingga hujung nyawaku..love.u so much ibu..
untuk mak mertuaku..aku bersyukur memiliki ibu mertua seperti mu..baiknya diri mu menerima diriku ini..semoga kau terimaku seperti mana aku menerima kau seadanya..i love u mak =)

Monday, April 6, 2015

6/4/15-Ulang tahun ke 2 tahun

alhamdulilah..semalam genap 2 tahun usia perkahwinan aku dan suami..syukur..banyak rintangan yang di hadapi..pahit manis bersama sshhhh biarlah kami aja yang tahu..selama 2 tahun ini..kami sudah pon memiliki anak yang usianya bakal menjangkau 8 bulan..insyaALLAH..husnaa adalah lambang cinta kami..moga hubungan kami kekal hingga ke jannah.insyaALLAH..mama kenapa husnaa fathiah dan isteri kepada hairull fadly..bukan mudah memikul tapi tanggungjawap adalah segalanya..

Monday, March 30, 2015

promosi gst

di sebabkan gst bakal menjelma..jadi ramai yang memborong barang-barang keperluan..tapi aku masih rehat-rehat bila dengar gst ni..aku rasa kalau beli pon bukan boleh tahan 1 tahun..berlagak di situ kan?heheh..taklah..itu hak masin-masing..ok..aku bukan nak cerita pasal kenaikan haga gst..tapi penurunan harga untuk tempahan doodle wedding/couple..haaa!!!orang sibuk-sibuk nak naik harga aku ni baik hati nak turunkan harga..PROMOSI BULAN APRIL..april aja tau!!biasa doodle wedding rm50..tapi kali ni nak bagi dekat korang rm40..untuk yang kecemasan maaf ya!!siapa boleh tunggu aku buatkan untuk dia..yang tak boleh tunggu lukis sendiri..eeehh..taklah..insyaALLAH akan di usahakan..

doodle maternity

doodle wedding
di atas salah satu contoh..kalau nak bagi contoh baju bagi gambar lagi mudahkan kerja aku..insyaALLAH akan buat lebih kurang sama dengan gambar..korang konfim puas hati..insyaALLAH

Wednesday, March 11, 2015

mama husnaa debob

husnaa..mama tekanan tengok cermin sekarang.yela dulu mama kurus dan sekarang agak debob..dulu mama beria-ria makan..sekarang nak makan pon kena control..tapi mama tak boleh control makan sebab menyusukan awak..jadi mama beria makan jugak.di sebabkan itu badan mama tak boleh nak turun ke asal.. 
husnaa..di sebabkan mama dah berisi sedikit..jadi mama agak tekanan tengok cermin..jadi mama tak letak cermin besar dekat bilik mama..kalau ada pon mama dah tutup..hehehe.. 
husnaa..semua seluar mama dah tak muat..baju kurung pon tak muat dah..jadi mama terpaksa beli baru dan kali ni mama ambil saiz besar dari biasa supaya akan datang mama boleh pakai.. 
husnaa mama tak menyesal pon debob sedikit sebab dengan badan debob nilah awak keluar. 
husnaa..di sebabkan badan debob ni mama rajin senaman..kononnya nak kurus ke asal..tapi lepas joging mama makan nasi lemak..hehehe 
husnaa..mama rasa nak aja makan ubat kurus tapi mama fikir awak..kalau makan makan awak pon join kurus.. 
husnaa..biarlah mama berisi sikit..barulah cantik(kononya)


Monday, February 16, 2015

kejutan untuk adik

di sebabkan adik dah balik dari UK..balik membawa kebanggan keluarga aku..alhamdulilah..belajar sampai ke sana..ambil master 1 tahun di sana..tapi di sebabkan convo lama lagi..jadi untuk teruskan duduk di sana selama mungkin..mungkin tidak..taraf hidup di sana sangat tinggi..oleh itu ibu suruh dia balik awal dari waktunya..lagi pon dah habis belajar..konvo kalau tak pergi pon takpa..memang hampa adik aku..sudahlah degree dapat pingat perak.tak pergi juga sebab masa tu beliau sudah berada di UK.nak buat macam mana..itu di namakan tiada rezeki..pinjaman mara pon dah tamat waktunya..sekarang adik tengah mencari kerja..moga di murahkan rezeki adik dan sekeluarga..kepulangan adik memang di sambut habis..yela biasa depan mata..1 tahun di negara orang bagaikan 3 tahun lamanya..hujan emas di negeri orang..hujan batu di negeri sendiri..baik lagi negeri sendiri..eh betul ke ayat aku?hehehe
aku ni jenis suka bab handmade..apa pon berkaitan dengan kraft tangan ni memang menjadi kegemaran aku..tambahan lagi boleh selitkan hasil design aku.jadi aku tempah buku costume made dari owndesign(search sendiri di instagram)..Design doodle khas untuk adik aku..doodle pakai baju konvo..kakak harap adik suka..awak tu satu-satunya adik kakak..walaupon tak dengar kata belum lagi tangan ni hinggap di muka..ahahaha.. :p..