Sunday, July 17, 2016

Contest Doodle family Raya by Merahitujambu

Assalamualaikum,

Dengan ini bermulalah contest Doodle Family..


Syarat-Syarat Contest
  • Letak tajuk Contest Doodle family raya by merahitujambu
  • Letak gambar Raya anda Maximum 3 orang ahli sahaja
  • contoh 3 orang ahli merahitujambu :- mama,baba dan husnaa
  • 1 gambar yang menarik akan di pilih dan di doodlekan oleh merahitujambu
  • letakkan link anda di komen ini.
  • contest tamat bila tamatnya Raya 2016
senang dah mudahkan?? jom join sekarang!!

contoh  (sila jangan copy gambar di bawah) :

selepas di doodlekan

Sunday, July 10, 2016

Raya 2016



mood raya lagi!!!selamat hari raya rakan-rakan blogger..

Monday, June 20, 2016

Kehamilan Kedua

alhamdulilah...di beri kesempatan untuk hamil lagi sekali..kehamilan ke dua..syukur..usia kandungan aku sudah pon mencecah 17 minggu hari ini..hati mana tak gembira..rezeki bertambah lagi..ini kali ke dua berpuasa dan raya berbadan dua..bezanya masa kehamilan pertama sudah pon mencecah 36 minggu...kali ini di awal kehamilan...berdoa semoga berjalan dengan lancar sampai ke akhirnya...husnaa pon sudah berusia setahun 10 bulan..insyaALLAH..di jangka tarikh adiknya keluar usia kakak husnaa 2 tahun 4 bulan apa pon kita mampu merancang..insyALLAH..
aku masih berpuasa penuh walaupon bermacam-macam fakta di facebook tentang kehamilan di bulan ramadhan..tapi aku masih meneruskan puasa bukan sebab aku kejam dengan kandungan aku..cumanya aku masih mampu berpuasa..baby pon bergerak aktif..
di kesempatan ini aku nak mengucapkan salam ramadhan..maaflah sudah lama tak update blog..walaupon sudah ramai tidak lagi mengikuti blog aku..aku masih sayang untuk tutup blog ini..sebab tempahan aku masih berjalan seperti biasa..

**promosi untuk doodle wedding dan couple masih berjalan..harga kasih dan sayang aku beri..untuk tempahan boleh like dulu page facebook aku "merahitujambu blogspot" dan terus mesej untuk lebih lanjut..=)

Sunday, April 3, 2016

Diy Felt - Mainan Husnaa

 sayur dan bahan mentah
biskut
hasil mama husnaa untuk anaknya...semakin rajin pulak.padahal husnaa tengok dia pon tak paham apalah yang mama buat ni..tunggulah besar sikit nanti mama ajar macam mana nak main ya..dulu mama petik daun nak main masak-masak....

Wednesday, February 10, 2016

kebaya