Wednesday, July 27, 2011

sayang anak




"sayang anak tangan-tangan kan..sayang bini tinggal-tinggalkan"..tinggalkan aku siap eh...ahahahah... itu perumpamaan orang tua-tua dulu...sayang anak jangan la buat seperti yang di tunjukan seperti gambar rajah di atas...sangat bahaya...semalam aku nampak si anak keluarkan kepala di atas...aku tahu si bapa itu punyai kereta yang di atasnya terbuka..memang keta mewah saja yang ada..tidak perlu lagakkan sampai membahayakan nayawa anak...si anak memang tidak tahu apa..hanya tahu bergembira dan berasa keseronokkan bila angin meniup...tapi jika sesuatu tidak di ingini berlaku???contohnya bapa terpaksa menekan break tanpa memikirkan anak yang berada di atas..tidak dapat di bayangkan anak itu terpelanting keluar dari kereta...fuhhh..minta di jauhkan...jangan sayangkan anak ikut saja apa yang di inginkan...aku tahu aku tidak ada anak..tapi harap aku tidak akan melakukan pekara sebegitu...abah aku cukup pantang kalau nampak budak buat macam tu..mahu salahkan siapa hal ini berlaku???

**sayang anak biarlah kita tengok dia membesar sampai hujung nyawa...itu baru betul...



cerita selalu :

**promosi TRIPLE A SHOP masih berjalan seperti biasa...sila tekan SINI.




28 comments:

  1. paling best biarkan anak kluar kepala kat tepi tingkap~~fuhh~~kalau la lori sapu~~

    ReplyDelete
  2. Macam mak nenek ko fasya oiiiiii... Hahaha...

    ReplyDelete
  3. Kan.. Betul tu.. Kalau sayangkan anak, tak perlu bagi naik kete terus.. Jalan kaki je, berdikari.. Hahaha.. Boleh tak??? Ngee :)

    ReplyDelete
  4. camane kalo ade helikpter nk landing. x ke kepala anak mnjd mngsa.haha

    ReplyDelete
  5. miss merah itu jambu : a'ah..bahaya...skam ni banyak kete ada sunroof...takutnye lah...ai selalu jaga tangan Scha bila berada kat cermin tingkap pintu kete...takut tersepit bila nak tutup...adess...

    ReplyDelete
  6. berat tanggungjawab seorg ibu ni.

    eh eh, acik tak taw pun merahjambu nak tukar link. ye ke?

    hokey, acik dah update post dan bloglist! :)

    ReplyDelete
  7. wuuiiissshh betul2x xpasal tragedi pulak.. padan2x patut la nak berseronok pon..

    ReplyDelete
  8. btol2..
    kalo mak akoo, jgn arap bole wat gtu..
    huhu

    btw, comel lah kamu lukih~~
    =)

    ReplyDelete
  9. setuju,rara pon sllu nmpak cm ni.syg anak tp bia je cm tu.kite yg tgk yg jd ngeri.

    ReplyDelete
  10. haah makin ramai buat cmtu..ayah mak ni biar je..kalau setakat kena tahi burung takpe lagi..kalau yang ngeri..bahye kot..mintak dijauhkan

    ReplyDelete
  11. betul2
    setuju dengan entry nih
    keselamatan anak lebih utama
    itu baru namanya sayang
    :-)

    ReplyDelete
  12. kadang2 ada jgk parents yg biarkan je tangan/kepala anak kt tepi tingkap..kalo budak yg besar cket, kira ok lg la..ni baby yg msh kecik tu dikasinya berangin..adoiii..

    dbuatnya ada kereta o motor dr sebelah laju tnpa disedari..tak kah naya tu?huhu

    ReplyDelete
  13. bapa nye x cukup prihatin tentang keselamatan anak nye...hmm...

    ReplyDelete
  14. betul babe. budak2 ni kena pantau sbb diorg mana tau kan. karang kalo somthing happen. pdn muka diri sendiri ;P

    ReplyDelete
  15. Hehe..apa bleh buat kereta pak xda bumbung buka2. Hehe (haihh, bunyi macam mau try pulakk)

    ReplyDelete
  16. Stujuuuu!!!!! Lagi satu bapak or mak yang bawak anak atas motor tapi tak pakai topi keledar. Ish ish ishhhh

    ReplyDelete
  17. kena jaga baik2 anak neh..

    biarlah hingga hujung nyawa kita..bila dah jadi pape...bru nk menyesal kan..huwawwa

    ReplyDelete
  18. kalo kite ada anak nnt , takmo kasik anak dok kat situ .. bahaya.. ibu bapa kena alert keselamatan anak ..

    ReplyDelete
  19. xsbr nk ad anak.. lol kawin pn lum lg.. ~_~

    ReplyDelete
  20. harapnya kalau nak buat macam tu pun bawak la slow2 kete tu.kat area yg x berkemungkinan kena tekan brek secara mengejut... :)

    ReplyDelete
  21. fuh! bahaye sungguh... mungkin die nak kari ngeri snap pic mayat anak die kot :P

    ReplyDelete
  22. kalau brek mengejut, anak dia terbang cam superman .. can ?

    ReplyDelete
  23. tapi betullah .. keselematan kene sentiasa diingatkan ..

    ReplyDelete
  24. kalau dah terpelanting nak menyesal pn xguna dah.

    ReplyDelete
  25. betul2..ada ke ptt jaga ank cmni.kata syg tp ank keluarkn kepala dr tgkap dia bt dek je..


    bpk apa la cmni.pdn la dgn mak.bt x thu jgk.aishh..

    ReplyDelete