Monday, August 22, 2011

senyum tak perlu kata apa-apa

kesilapan yang di buat kadang-kadang boleh di jadikan bahan ketawa orang ramai..hari itu aku nak beli barang peribadi tidak kisahlah di guardian atau pon watsons..selalunya aku beli barang di watsons sebab dah ada membercard..konon nak kumpul point..tapi yang aku jumpa dulu guardian jadi amik keputusan nak masuk ke guardian...pilih punya pilih dah jumpa barang yang di cari...terus pergi ke kaunter pembayaran..aku lupa yang aku masuk di guardian...dengan muka agak biasa aku mengeluarkan member card watsons..terus orang di kaunter pembayar itu menegur aku " ini guardian bukan watsons ya"..aku ???muka agak malu di situ...tapi yang tidak puasa hatinya kenapa dia dengan muka garang dan nada agak keras menegur aku..bolehkan tegur secara berhemah..aku pon cakap dekat encik kasih "patutlah dia tegur dengan muka serius rupanya salah"..sengaja aku cakap kuat...orang lain pon puasa juga..tapi boleh je senyum..bukan kena bayar pon kan????dah ramai aku pergi mana-mana kedai mesti muka seposen lepastu kerja macam nak taknak..aku yang tukang beli pula yang lebih ramah berbanding tukang jual...

**teringat lagu senyum..."senyum tak perlu kata apa-apa"

cerita doodle
  1. nak doodle free di hari raya sila klik SINI atau pon SINI...
  2. doodle trade untuk cik domo





**agak tidak jadi baju kaften doodle...sekarang ni fesyen orang pakai baju kaftan dress kan??


cerita selalu :

**promosi raya TRIPLE A SHOP  bakal di tutup...sila segera...





42 comments:

  1. Biasalah tu.. Kadang2 customer elok, jurujual cam tak ikhlas jek.. Bila Jurujual dah elok, customer plak exsyen lebih.. Kan?????????? Tu yang best beli o9 jek.. Peniaga baik2 je.. Tapi ade jugak penipu!!! Hahaha..

    ReplyDelete
  2. selalu juga kena dgn org mcm tu..klu X nk keja..baik duk rumah jer kan..keja pun mcm X ikhlas..

    ReplyDelete
  3. ni dah terbiasa sangat ni pergi watson. tapi sepatutnya jurujual tu tak boleh lah buat macam tu.
    saya sangat tak suka pergi kedai yang orang layan endah tak endah~ tapi tak suka juga ergi kedai yang jurujual ikut ke mana aje kite pergi. hek

    ReplyDelete
  4. senyum xperlu kata apa-apa..
    hehe

    comelnya doodle kite...wahhh~
    tenkiu3x.. XD

    nnt kte wat doodle tok awk yek :)

    ReplyDelete
  5. hehe. kdg2 manusia bersifat mcm 2.

    sabar, kalau dia tak boleh sabar. kita lah yg kena sabar. tq

    ReplyDelete
  6. Klu sy, dah lama tegur cashier tu.

    ReplyDelete
  7. wah2. agak sombong ye di situ. macam mana la bos diaorg amek kerja sedangkan perangai mcm tu.

    tp lawak bab salah kedai tu sebab kita serupa.

    ReplyDelete
  8. eh awak. sy x mintak untuk doodle trade pun. ni first time masuk blog awk. ada salah faham ni. sy x berani g nak bt doodle trade sebab sy buat doodle x cantik lg.sorry ye.(takyah publish la comment ni.)

    ReplyDelete
  9. emh emh emh...org mcm nie pon ade...yg die emo sgt tu psl ape...bukan org sengaja pon...dan bukan jugak watson tu kedai die pny nak terasa hati pon...ckp lembut2 la...ish2x

    ReplyDelete
  10. mood nk raya kot..tapi die kena keja lagi..

    hehe..^^

    ReplyDelete
  11. hahha malu jugak ek.

    doodle tu knape mate juling??hahha comel aje..

    ReplyDelete
  12. eee..saya pun tak suka kalo cashier yg tak reti nk senyum..muka kelat semacam..nk beli brg pun tak jadi huhu

    ReplyDelete
  13. biasalah tu...dah selalu jumpa yang garang muka sikit pun tak manis....hmmm... mahal sangat senyuman diorang agaknya...

    ReplyDelete
  14. sy pun ade kad watson tu..tp stkt ni xpenah tersalah lagi la bagi kat kaunter guardian..hahaha..lawak la

    ReplyDelete
  15. keh3x biasalah blur3x .. mmg rata2 nya masam je muka ..xpe kita senyum kat depa k

    ReplyDelete
  16. sabar yea cik merah...sy pun pernah kena..biasa la tu...jalan-jalan kat sini ambik doodle free..boleh eh..trima kasih..=)

    ReplyDelete
  17. hehe..kesilapan yg normal not? kdg2 kita kalut atau x perasan kan..hehe..

    ReplyDelete
  18. heiyshhhh geram betul kalo pkrja yg cmni taw..pe slh tegur baik..ini sound cm nk mtk pelempang kuasa tiga !
    klo kte pun kte sound dy slmber jgk..kte mmg ske sound blk klo pkrja kurg ajr ngn kte..perli2 ke

    ReplyDelete
  19. apalah tegur dengan nada bergurau ka, senyum ka....macamlah big crime sgt slh card tu.

    ReplyDelete
  20. xska kalo org wt mka garang. huhuhu..
    mmt ptt pn ckp kuat2.. bior dia rti malu.. tu pn kalo dia rti la.. hehehehe

    ReplyDelete
  21. tak gheti lukis doodle... :( blh ker bertukar..akak lukis chantek...jejej

    ReplyDelete
  22. haha . lain kali cover malu dengan marah orang tu balik . :D

    ReplyDelete
  23. haha adehh. tapi mmg sedih kan kalau org tu sound macamla kite buat kesalahan membunuh je. hukhukkk. mmg rasa tak puas hati grr grrr..


    p/s: dah amek dah doodle aritu. tak sempat nak komen hehe. anyway, thnx sangat ^___^

    ReplyDelete
  24. casher tu tgh badmood kot. heheh.. sabar je lahh. bolan puasa :0

    ReplyDelete
  25. orang macam ni patut di lesing jer...hehe

    ReplyDelete
  26. maluuuu..nape boleh silap?haha
    cashier tu tengah peod tu :D

    ReplyDelete
  27. haha. aida slalu jumpa spesis yang macam tu. =.=

    ReplyDelete
  28. betul tu dear.i dulu pnah jd cashier taw. if xlarat sesgt pon i senyum je. tp sllu nye i akn senyum lebar2 lah, even kekadang customer wt tataw je. huhuu T_T

    ReplyDelete
  29. doodle awak da siap..hehehehehe


    http://teratakcikasfz.blogspot.com/2011/08/1-doodle-trade.html

    ReplyDelete
  30. anis perasan kebanyakan cashier mmg mcm toh..mb dorg dtrain mcm toh kot..bajet bagus..

    ReplyDelete
  31. ika pun selalu gak terkena ng cashier cmni,nk xnk je keje huhu

    ReplyDelete
  32. dia gaduh dgn bf dia kot .. tu pasal muka takleh control . hehe

    ReplyDelete
  33. senyum itu sedekah..jom pakat2 sedekah ^0^

    ReplyDelete
  34. besa lah tu beb, kebetulan dpt cashier yg x mesra alam

    ReplyDelete
  35. Hahaha..sebabnya, dia marah u ada kad watsons, tp terguna kat Guardian.
    Dua2 store tu kan pesaing =P

    ReplyDelete
  36. mgkn sbb dia sorg je puasa dr pukul 6pg smpai 6pg esoknya.pfftt~

    ReplyDelete