Monday, May 21, 2012

#merahitujambu engagement_190512

serius tidak jangka bila akan berlaku..semua di luar kawalan bila encik kasih masuk ke kedai emas dan di suruh memilih cincin..tergamam seketika..hanya 2 minggu di beri masa untuk membuat persediaan..masa yang singkat di isi untuk membuat persediaan..minggu pertama aku dengan ibu berjaya siapkan hantaran dan mana yang sepatut di siapkan..alhamdulilah..tidak di sangka minggu kedua majlis nak dekat aku jatuh sakit..kena pulak ruam-ruam di muka dan badan..risau jugak majlis nak dekat tapi muka badan ruam-ruam merah..dugaan di beri bukan kita tahu,bila waktu dan masanya..jadi terima dengan hati terbuka..
alhamdulilah majlis berjalan dengan lancar.siapa sangka semua akan berlaku dalam masa yang singkat..





hantaran untuk pihak lelaki/tempat duduk(mini pelamin)/door give..semua sekali aku dengan ibu buat sendiri..tidak perlu upah orang..gunakan kekreatifan yang ada untuk menjimatkan kos..^_*



abaikan kegilaan gambar aku ini..^_*



**majlis di buat di rumah nenek KG Malaysia Raya,Sungai Besi


72 comments:

  1. Die daaaa tunang hihi. congrats taw! kenduri jangan lupa jemput :) rawang kan?

    ReplyDelete
  2. wah.. tahniah2.. da jd tunangan org sudah.. ble nikahnya.. jgn lmbt2..hehehe

    ReplyDelete
  3. tahniah. simple tapi nice ! :)

    ReplyDelete
  4. Tahniahhh sis! Tumpang gembira skali X)

    ReplyDelete
  5. tahniah..hehe..walaupun simple persipan nyer still cantik..hehe

    ReplyDelete
  6. wah dh tunang hehe..congratz!!;)

    ReplyDelete
  7. alololo..comelnya..tahniah MIJ :0

    suka konsep kamu, simple but nice..sederhana tp sweet..itu yg baik :)

    ReplyDelete
  8. tahniah tahniah kerana selamat bgelar tunangan orang. =) jage diri baik-baik.

    ReplyDelete
  9. TAH-NI-AH!!!!

    OH..Dia masuk meminang terus ke or melamar dulu nie.hi2

    ReplyDelete
  10. tahniah!! hamba pulak rasa bahagia tgk gmbr2 tuan hamba =)

    untung tgn kreatif..semua dapat buat sendiri..comel!!

    ReplyDelete
  11. tahniah miss merahitujambu.
    comel je :)

    ReplyDelete
  12. congrats awakkk

    lawa pelamin tu

    ReplyDelete
  13. wah..tahniah!!

    cantikla backgr0und ue..kreatif sungguh..^^

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah..
    semoga dipermudahkan urusan yang seterusnya :)

    ReplyDelete
  15. tahniahhh~....

    memang santek+kreatif+lain dri yang lain mini pelamin+gula2 itu..=D

    ReplyDelete
  16. tahniah akak cantik. kreatif lah walau simple.

    ReplyDelete
  17. tahniah!!!
    kenduri nanti jangan lupa jemput ;) hehe

    ReplyDelete
  18. tahniah... u so kreatif =) suke2

    ReplyDelete
  19. background tue!!! nk tau camne buat.. plzzzz.. cantik sgt !!

    ReplyDelete
  20. background tue!!! nk tau camne buat.. plzzzz.. cantik sgt !!

    ReplyDelete
  21. Congrats ! Sangat comel n kreatif :DD

    ReplyDelete
  22. tahniah2...
    cantik la..
    ti kenduri jemput ye..
    =D

    ReplyDelete
  23. tahniah tirah...semoga berbahgia selalu

    ReplyDelete
  24. wahhh.cantik!~ comel2.......tahniah..suka kaler tu....soft je....

    ReplyDelete
  25. WAHHH!! Tahniah! Pandai-pandailah jaga diri. Dah berpunya dah dia ni :D

    ReplyDelete
  26. tak ape.yang penting dah selamat jadik milik orang. separuh milik.

    ReplyDelete
  27. Tahniah awak....bestnya dh selangkah kaki melangkah ke alam baru...hee

    ReplyDelete
  28. tahniah...ni la post yg ditunggu2..:)

    ReplyDelete
  29. Tahniah Sis :D Ni yg best klu kreatif ni hehe

    ReplyDelete
  30. waah tuudia rupanya cik merahjambu~

    lawaaa no!
    cute2 lah yg objek2 tuh.mesti wat sndri an..i like!

    ReplyDelete
  31. alolo ...
    hepinya die! tahniah banyak2! :)

    ReplyDelete
  32. wahhhhh MIJ dah btunang!!! tahniah3!!!! sweetnye smua buat sndiri!!! suke3!!! nti bleh la cik ana mntak MIJ jd tkg deco..hehe





    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  33. tahniah! hehehe...tekaan yang tepat!

    dan first time tgk MIJ ~ =O

    ReplyDelete
  34. Tahniah Tyra..berseri seri.cantik semuanya!PINK gitu..sweet!

    ReplyDelete
  35. wow..tahniah kak tyra ! ^_^
    stuff2 untuk persiapan tu comel2 n kretip !!! suka :D

    ReplyDelete
  36. tahniah AAA! warna pink yang sangat cantik. serius comel gila semua tu. tahniah lagi sekali!

    ReplyDelete
  37. wah sonoknyeeeee .... hehe . tak sabar nak tggu giliran mee . hahak

    ReplyDelete
  38. tahniah awak. lame tak singgah sini . banyak perubahan .. wahhh ..

    ReplyDelete
  39. TAHNIAH :)
    *semoga dipermudahkan jalan ke arah menjadi yg halal :)

    ReplyDelete
  40. wah... tahniah mij...
    x lama lg jadi puan mij... huhuhuhu

    ReplyDelete
  41. congrats cik merahjambu. erserlah ke-happy-an ko dlm setiap gambar. tak sabar tunggu gamabr kawin plak nih..hihihihi

    ReplyDelete
  42. hensem kan saye...hehehehe...
    love u syg...
    <3<3<3

    ReplyDelete
  43. wahhhh dh tunang cik doodle kite ni.tahniah.

    ReplyDelete
  44. Alhamdulillah, tahniah> Tumpang seronokkkkkk... ops overlah pulak.. hehe. Tempoh ini adalah yang paling banyak dugaan. Semoga anak mama melaluinya sewajarnya. Semoga jauh dari sebarang dosa yg mencemarinya. Semoga cepat2 berkahwin... insyaAllah

    ReplyDelete
  45. wahhh...tahniah MIJ:)so cute...hehe..

    ReplyDelete
  46. congrats MIJ! akhirnye dapat tengok 'wajah sebenar' MIJ... huhu...

    *NampakSangatNiezaTakBelekEntryYangLepas-Lepas ;)

    gubahan bunga tu so sweet! mini pelamin also comel.. kamooo n mama kamoo sangat kreatif! (^-^)

    ReplyDelete
  47. wahhhhhhhh tahniah..

    untonglaaa kretip..sumer boleh buat sendiri...mmg jimat sgt!

    ReplyDelete
  48. Tahniah akak ! patut lama senyap . rupanya bertunang . hee comel sgt, jimat lagi tu . moga kekal ye kak ! amin..... :)

    ReplyDelete
  49. Baru kusedar MIJ ini segak sungguh orangnya..

    Eh xleh puji lebih2.. Kang x pasal2 kena PANG dengan encik tunangan.. haha..

    Congratz!!

    ReplyDelete
  50. Tahniah kak tyra :D miza doakan kekal until jannah

    ReplyDelete
  51. HYE..nak tanye boleh x?hehe...suke sangat dengan hantaran yang mcm bird cage kecik tu...boleh tau x,beli kat mane tu?

    ReplyDelete
  52. ;)


    Last miute macam ni yang kadang² bagus, dapat jimatkan kos.. Hasil pun cantik je. Alhamdulillah semua jalan lancar..

    ReplyDelete
  53. Tahniah buat AAA dan pasangan.. Semoga berkekalan hingga ke jinjang pelamin.

    ReplyDelete
  54. tahniahhh babe ;DDD smoga bhgia slamanyaaa

    ReplyDelete
  55. tahniahhh babe ;DDD smoga bhgia slamanyaaa

    ReplyDelete
  56. untg la die da betunng . manja nye dgan psngan :D tahniahh . moga bhgia smpai akhir hayat !

    ReplyDelete