Wednesday, September 26, 2012

Bukan perkara mudah

sebenarnya kawin bukan perkara mudah yang di sangkakan..=_=..ikut hati semua mahu buat sendiri..serius!..bukak buku akaun..belek-belek.. tengok cukup tak nak buat kawin?memang boleh buat aku jadi tangkai jering!!..kawin ni memang kesemuanya pakai duit sendiri...ibu tidak bekerja..abah pula hanya pemandu teksi..
alhamdulilah..sikit-sikit aku beli..dari sekarang aku buat sendiri..walaupon malas itu lebih banyak berbanding rajin...tapi nak jimat aku gagahkan juga..perangai ibu aku ni kalau aku tunjuk sahaja barang-barang DIY mesti dia jawap "alah..boleh buat sendiri ni..".jawapan di beri memang betul sama sekali..tapi aku risau ibu buat bila nak akhir-akhir nanti..bukan tak kenal ibu tu..>_<..

**cintaitujambu bukan blog gedik cerita cinta..tapi blog nak share perjalan cinta jambu kami dalam membuat persiapan ke jinjang pelamin..insyaALLAH..manalah tahu membantu anda..jika nak tanya macam mana atau bagaimana membuatnya boleh ajukan pertanyaan..=)

27 comments:

  1. mmg byk belanja utk kawen nih...

    **dear, sy ade emel utk tempah doodle...

    ReplyDelete
  2. tengok persiapan majlis adik 2 tahun lepas terfikir psl diri...macam mana agaknya..sebab barang boleh beli tapi nak hias sendiri, siyes tangan kayu...

    **tengah sabar tunggu posting n bergaji...nak kawen..hehe

    ReplyDelete
  3. Ye memang pakai banyak duit tapi sebenarnya banyak yang kita boleh jimat kalau bijak merancang..saya ada buat entri pasal tips nak berjimat.jemputlah baca ya

    ReplyDelete
  4. persiapan perkahwinan mmg memenatkan.. ^_^ eheheh

    ReplyDelete
  5. sama dengan mak kita. selalu bagi ayat gitu. last2 kita pun terikat asik nak buat semuanya sendiri :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa la org tu..dia rasa blh buat sendiri kan

      Delete
  6. kalau kita boleh buat sendiri, digalakan buat sendiri sebab boleh cut cost. saya sendiri pilih untuk buat hantaran sendiri sebab kakak dengan mak pandai buat (macam awak). pelamin untuk tangkap gambar je pun buat sendiri. (macam awak jugak.hehe)

    tapi kalau MUA, athirah booking dengan siapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. MUA tu apa dear??

      syukur dpt mak dgn kakak kreatif boleh buat sendiri..mcm awok jugak kan

      Delete
  7. MUA tu make up artist :)

    buat sendiri tu kita dapat rasa nikmatnya kan?hehe

    ReplyDelete
  8. hehehe... mmg lau rajin leh la DIY je..^^

    ReplyDelete
  9. ♪♫ kawen kawen kawennnnnnnn ♪♫ ~

    ReplyDelete
  10. Bukan mudah untuk memudahkan sesuatu tu lebih² lagi persiapan perkahwinan ni. Buat sikit² insyaAllah dapat siapkan sendiri, yang paling best dapat bersederhana. ;)

    ReplyDelete
  11. memang betul pun..xpe sket2 nanti siap gk.. yg pnting jgn mls

    ReplyDelete
  12. da mcm dani gak,,, bz hal kawen.. tp memg kena bajet betul.. dulu kawen bajet RM 6 ribu sahaj.. semua complete sb bt semua bt sendiri.. pastu dpt balik modal..

    ReplyDelete
  13. BUKAN SENANGKAN NAK NIKAH NI ..

    PERSIAPAN DIA .. KALO WAT XIKUT TURN .. MEMG TERABUR ..

    ReplyDelete
  14. ye betul..kahwin tu bukn perkara mudah

    ReplyDelete
  15. seronok juga dengar kisah orang yang sedang sibuk menguruskan haln kahwin ni =)

    ReplyDelete
  16. haii..marilah join giveaway makeup saya.. hadiah banyak n istimewa...
    http://oneniezuka.blogspot.com/2012/09/giveaway-saya-nak-makeup.html?showComment=1348826054198#c3725501722144349540

    ReplyDelete
  17. Miza respect dengan orang macam akak ni :) Gagah buat persiapan sendiri. Mudah mudahan ianya berjalan dengan lancar . Amin :)

    ReplyDelete
  18. hehe~betul lah tu..kwen nie bkn perkara yg mudah..lagi2 majlis perkahwinan tuh semakin ari semakin dekat..Situasi kite same masa nak kawen aritu...klu boleh kita nak buat semua nyer sendiri...tapi sampai mase nyer...x mungkin kita seorang mampu buat semua nyer..:) so,hopefully..semua nyer setel sebelum majlis berlangsung yea..:)

    ReplyDelete
  19. Yg paling susah nak jaga hubungan itu nanti.... Happy belated birthday yea...

    ReplyDelete