Saturday, August 13, 2011

baju raya tak siap!


apakah perasaan bila lagi beberapa minggu mahu beraya dan jawapan tukang jahit adalah "maaf saya tidak dapat menyiapkan baju raya anda..walhal anda hantar baju 2-3 bulan sebelum puasa menjelang...memang agak teperanjat..sebab tahun ni aku dengan adik akan pakai baju corak yang sama..rasanya sudah berangan-angan di pagi raya macam mana keadaan aku memakai baju itu.tapi ianya angan-angan tahi kucing...mahu sakit hati tidak boleh di sebabkan tukang jahit itu kawan ibu dan alasan beliau agak kukuh...jadi aku akur dan terima dengan hati yang redha...besok misi mencari baju raya..harap-harap ada yang berkenan di hati...uhuk...

**tadi pergi melawat kawan masa belajar dulu di hospital shah alam... dia kena langgar dengan kereta semasa sahur ..kereta itu berundur dengan lajunya lalu melangar beliau...kasihan...moga beliau cepat sembuh walaupon kecederaan beliau amik masa beberapa bulan lamanya...harap beliau tabah menghadapi dugaan ALLAH...



cerita lain :
aku lupa yang aku hutang satu doodle dengan cik feza..beliau sudah pon menyiapkan doodle untuk aku..harap beliau suka...


yang ini untuk cik feza


yang ini doodle yang cik feza buat untuk aku..macam karton animasi pulak...cantik sangat..terima kasih..



**satu dah di siapkan..tinggal 2 ruang kosong untuk sesiapa nak trade..lepas ni di tutup buat sementara waktu sehingga kerja aku selesai...

  1. doodoodoodle
  2. soliciousstorynory
  3. ??
  4. ??



cerita selalu :

**promosi TRIPLE A SHOP masih berjalan seperti biasa...sila tekan SINI.








40 comments:

  1. laa nape leh jahit tak siap lak?huhu..hantar org lain la..sempat g ni..

    eh masuk name wnaie dlm list tu..hehe

    ReplyDelete
  2. owh kite pulak niat hati nak tolong kakak ni,dia ibu tunggal ada kedai jahit,bantuan pusat zakat.2,3 bulan kite dah bagi baju kurung,bukan kain pasang tapi minta kecilkan je baju kurung tu,ada 4 pasang.

    dr bulan ke bulan alasan tak sempat.ok takpe lagi.tapi dh masuk bulan ke-3 hurm jawapan sama gak.akhirnya kite ambil dan senyum,dan mmg tak kan dtg lagi kedai tu

    ReplyDelete
  3. oh banyak cerita lain..:)

    kasihan kat kawan awak tu..semoga dia cept sembuh..

    ReplyDelete
  4. geram kalo taylor mcm tu..penah jadik skali..tak siap2..huu..last2 dah xhantar dah kat die baju raya...huu.

    p/s : nnti kte lukis doodle eh

    ReplyDelete
  5. Awakkk. sorie sangat2. Saya dah amek. Tapi lupa nk bgtau. Hehhe. Thanxs tau. Comel sgt2. Siap dah buat kad raya ngan doodle awak tu. =D

    ReplyDelete
  6. huu boleh pulak die bg balek kaen kamu..haish~
    saba je la yep..

    ReplyDelete
  7. heheheh bauju raya tak siap...saye ade kngn...baju raya dah siap...tapi tailor tak hntar...sampai lah seminggu lepas raya br ade pelung nk pakai baju raya tuh....
    pagi raya merauang tak de baju raya...

    ReplyDelete
  8. cepat2 beli baju raya siap aje ler gayanya ... :)

    ReplyDelete
  9. eeee memang sakit hati kan kalau tailor macam tu....kita punya la hntr 2 3 bulan sblm posa.....

    xpala ada saiz untuk beli baju ciap..ila xde tau..huuhu...baju raya ila dah ciap..tapi tailor tu buat xelok...lagi sakit hati...menangis seharian..

    semoga kawan awak tabah....kesian dia..dugaan di bulan puasa kan...

    ReplyDelete
  10. yeay...nama kita ada dalam list...semoga kawan cik merah cepat sembuh.Amin..

    pasal baju raya tu, nasib baik mak saya tailor..tapi nasib serupa je..baju anak tailor confirm siap lepas raya..tamo sedih2 okies..=)

    ReplyDelete
  11. wahhhhh
    habis tu?
    xada lah baju raya tahun nih?

    ReplyDelete
  12. la!camtu lak...mn x stresss...mesti dia amik byk sgt order pastu x terancang
    or mesin jahit dia rosak
    or assistant dia ilang
    ish ish
    terkesima dgr crita psl kwn yg kena langgar tu
    nsb x jd pape kan
    psst: jue buat sndri 'doodle' tu pakai online software..just click2 je haha..x perlu lukis hohoho

    ReplyDelete
  13. eee... sedeh kalau baju raya x siap..
    sob sob sob

    ReplyDelete
  14. baju tak siap?
    alahai... cepat cari baju lain. mesti sempat nyer... cari.. cari..

    heeeeeeee

    ReplyDelete
  15. harap jumpa la baju yg berkenan di hati n minda yer....:)

    ReplyDelete
  16. mmg kuciwa tu..takpe..pi cari baju yg liplap2 kat kedai hihi...doodle tersangatlah comel !

    ReplyDelete
  17. trade dgn maii jum..maii da buat satu untuk dia..

    http://cikriben.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. okay.. baju 'kurung' raya yang aku dah tempah 10 bulan lepas nape xsiap2 lagi hah?
    hehehee....
    gilo2

    ReplyDelete
  19. sakit hati kan bila tukang jahit tak siapkan baju kita walaupun dah htr awal. dah ambik tu patutnya yakin la dapat siapkan, kalau rasa tak mampu. janganla ambik.

    Buat kawan merahitujambu. Semoga cepat sembuh. Harap2 dapat beraya. Sembuh cepat2.Amin

    ReplyDelete
  20. oh nooo! Tak pe, kalau p Jalan TAR, mesti jumpa baju yg berkenan =)Insyaallah.

    ReplyDelete
  21. last skali cm krtun jepun sket.hehe

    ReplyDelete
  22. ader plak xleh siap..udah hntr awal tu..

    hmm,nsb sy xpnh jd lg cmtu..

    ReplyDelete
  23. Psstttttttttt, baju raya aku ade 5 pasang.. Hahahha.. 2 baju beli kat internet dan 3 baju dah siap hantar.. Konfem siap lah! Hantar 2 bulan b4 puasa nok..

    *Kesian kawan kau! Kejam itu orang yang langgarrrrrrrr..

    ReplyDelete
  24. huhu.. lepas ni kene belajar jait baju sendiri la... payah gak kalu jadi gini..

    ReplyDelete
  25. tepaksa la carik baju raya siap. hanie pun malas nak anta tailor. kalau tepaksa je.

    ReplyDelete
  26. alur.. kesian kt sis kena beli bju raya pasang siap.. kdg2 psg siap xcntik kan. huhu

    ReplyDelete
  27. Kena langgar semasa sahur???!!

    Kesiannn....

    ReplyDelete
  28. huiiii sakit ati kut tbe2 tkleh nk siapkn bju kan..adoii..xpe2..truskn mncari ok! n mtk kn kwn akk tu sgera smbuh

    ReplyDelete
  29. p/s: nak ea?? nak,just ikut step yg yui bgth tu ea..

    ReplyDelete
  30. mmg stress la kn kalu baju x siap..hehe

    ReplyDelete
  31. datang tengok tuan rumah jap..hehe...

    cmna baju raya?ngeh3,.

    ReplyDelete
  32. doakan kawan agar cepat sembuh...

    ReplyDelete
  33. urmm, sy pun tgh geram..tkg jahit tu tak jahit lg baju raya saya..menyampahhh,dh 3 bulan kot sy hantr grrrr

    ReplyDelete
  34. orait dear..thnx ea..heheh,dibalas dgn doodle ea..tq2..heheh..xmintak balasn dear..

    t jgn lpe sent detail kat mail ea..

    bila yui balas,kompem bakal diterima kad itu..

    tq sekali lg ea..

    ReplyDelete
  35. xpandai buat dudel, kalo x bole la trade... uwaaaaa T_T

    ps: better beli baju siap satu, sebagai spare part kalo xsiap hihi

    ReplyDelete
  36. geram kan, tapi nak buat macam mane, sabor je lah

    ReplyDelete