Tuesday, August 16, 2011

oh lipas

normal kalau takut lipas..tapi tidak aku..amik saja selipar mahu pon kasut pijak..selesai cerita..tidak perlu jerit sampai jiran sebelah pon boleh terjaga dari tidur..aku teringat zaman belajar dulu...aku baru saja balik dari kelas masa tu..aku sampai saja bilik kawan kau tengah menjerit terlolong-lolong..."aku tanya dia kenapa?"..dia jawap "ada lipas dekat bilik"..aku tanya lagi  "mana??"..masa tu tangan aku dah siap sedia nak pukul dengan selipar siapa entah yang aku rembat.."haaaa amik kau!! mati pon" kata aku dalam hati..lipas itu terkulai akibat pukulan yang tidak berapa kuat..kawan aku tergamam...aku cakap "dia besar ke kau yang besar???"...berlagak di situ..

ibu aku cukup marah di sebabkan lipas habis penyembur nyamuk/lipas abah kerjakan..walhal sembur dua tiga kali sudah cukup..sebentar lagi lipas itu akan mati jugak..tapi tidak abah selagi lipas itu belum mati depan dia..beberapa kali abah menyemburnya..aku gelengkan kepala saja melihat pergelutan antara lipas dengan abah...lalu ibu masuk campur merampas semburan itu dari tangan abah...

cerita doodle :

aku dah pon terima doodle dari doodoodoodle

dan dari soliciousstorynory


tunggu doodle dari aku ya kawan...

**nak doodle free tak???kalau ramai yang nak aku buat..kalau tiada tidak mengapa..sebab doodle aku bukan secomel diorang yang hebat-hebat...



cerita selalu :

**promosi TRIPLE A SHOP masih berjalan seperti biasa...sila tekan SINI.







41 comments:

  1. Wah.. Hebat citer kau ek.. Hahaha..

    *Aku nak BW tapi aku bz yg amat ni.. Gggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.. Pandai buat PS4 tak??? Geram..

    ReplyDelete
  2. hahhaa..ade kwn kite paling geli nan lipas..teeheee

    ReplyDelete
  3. Tak habis habis citer doodle dia.. Hehehe :)

    ReplyDelete
  4. bau lipas busuk! euuwww.. tak suka..huhuhu

    akak..jgn lupa buat doodle kt zti skali..hehehe

    ReplyDelete
  5. nak jugakkkkkk...huk..huk..huk...

    ReplyDelete
  6. iqa takut lipas...fobia ngn lipas...bleh nangis.. hehehe

    btw,nk jugak doodle.. =D

    ReplyDelete
  7. lipas tu....eeeee~~geli la. tak taw nak cakap camne...

    ^^

    ReplyDelete
  8. lipas mmg geli , nak nak kalau merayap kat badan...errrr

    ReplyDelete
  9. geli ngan lipas..
    samalah ngan hubby..selagi lipas tu tak mati selagi tu lah dia sembur..dh lah semburan lipasan tu busuk..x tahan bau dia..

    *Doodle yg sgt2 comel.. ;)

    ReplyDelete
  10. aku rasa aku dan abah kamu mempunyai perwatakan yang sama dari segi berhadapan dengan lipas
    :-)

    ReplyDelete
  11. saya nak doodle sy! hehhehe..

    p/s: masa blaja dlu ada kawan leh sensor lipas dlm bilik, terus x masuk..kahkah

    ReplyDelete
  12. makkkkkk
    ada lipassssssssss besarrrrrrr!
    larikssssss ... :)

    ReplyDelete
  13. hahaha..dulu sy pun takut lipas.maka sy kaji pasal lipas.kalau kita takut lipas, lipas akan nampak kita warna ijau.wlaupun kite pura2 xtakut dgn lipas tp dlm ati tkut gila, lipas tetap nmpk kite warna ijau sebab dia detect melalui aura warna yg kita keluarkan.lipas akan dtg dekat dgn org yg kluarkan aura wrna ijau..terutama yg jenis terbang..suka gigit pulak tu..eiiiii..

    pnjang gila komen.mcm entri..anyway malu la doodle tu..=p

    ReplyDelete
  14. ila geli lipas....tengok dia jalan pun dah lari 1 umah...hehe..

    kelakar abah....berkali2 sembur...hehe..

    ReplyDelete
  15. lipas je pn..huhu..jgn takut sgt la..huhu..doodle lipas xde ke..haha..neway terima kasih ye sbb follow blog sy..sy dh msukkn blog ini du ruangan followers 4 di blog sy..=)

    ReplyDelete
  16. saya kalo lipas tu terbang mg takot! kalo dia duk diam je mg mintak pukul lah jugak hehe.

    ps: nak nak dudellll =p dudel comel pegang tedy. bole? hihi =p

    ReplyDelete
  17. haha . . nak doodle. (ade kaitan dengan lipas ke ?)

    ReplyDelete
  18. uwaaaaa..saya tak suka LIPAS :(

    kalo ada lipas, komfem sy menjerit satu rumah hehe

    ReplyDelete
  19. mak aku siap buat kawan lagi lipas, lipas rumah aku macam mesra alam sikit.. tak kacau.. di round2 je..

    ReplyDelete
  20. hehe..agak berlagak la ayat tu..wanie kalau ade lipas otomatik jerit..tp bile ngan kawan2 jadi cool je..

    ReplyDelete
  21. wahh hebat..! kalau saya lari sampai nk pgsan sampai family dh paham dh..nampak jek lipas kena pukul cpt2 kang ade yg buat maraton dlm umah kang haha..

    ReplyDelete
  22. haha . bapak borek anak rintik . =)

    ReplyDelete
  23. XD!! lucu2x..sye pown geli jugak..^^

    (p/s gelak org pandai..hehe)

    ReplyDelete
  24. haha pelikla geli lipas XD <-- tak geli lipas tapi geli cicak muahaha



    eh, esok ada doodle untuk merahitujambu hohoho :P

    ReplyDelete
  25. anda seorang wanita yg berani...sebab aku penah tengok lelaki ni merangkap membe aku gak, takut ngan lipas ma.aku pun x tau punca pe fobia sngat ngan lipas tah.haha...

    x hbis lagi ke dodle2 ni.haha...

    ReplyDelete
  26. haha hero la kamu~~


    nak doodle.
    =p

    ReplyDelete
  27. nsb bek yui xtakut lipas..geli sikit aje..heheh..

    ReplyDelete
  28. Tengok Cast Away... bola pula kita cinta....


    Kalau tengok Wall-E... Kita rasa Lipas pulak kita kesian..


    Tapi hakikatnya... Lipas memang buat semak sumah saja..

    Lebih-lebih lagi masuk toilet tengah-tengah malam

    ReplyDelete
  29. kita sama..tak takut dgn lipas...

    kalau nampak..mmg dipijakkan saja... ;)

    tapi..cuba ada katak...errr..tak boleh nak terima...serta merta meremang bulu roma ni... :)

    ReplyDelete
  30. saya takot lipas..wuaaa.. bleh pengsan woo. ahaks

    ReplyDelete
  31. abg nk dodol! :) dodol yg kacak tau tuk abg yg kacak. :P

    eh,sama la..abg pun ske bunuh lipas gn slipe org.ahaha

    ReplyDelete
  32. euuuuu ika xsuke lipas,geli takut pun ade hehe..abah pula suka usik anak2 die dgn lipas keh3x :P

    ReplyDelete
  33. ada kawan serumah yang jerit kalau nampak lipas. kuat sampai satu taman leh dengar. kahkah..

    *dulu2 tak sampai hati nak belasah lipas tapi bila now, pejam mata je nak bunuh. kecian tapi nak buat cmner... say no to lipas. heeeee

    ReplyDelete
  34. pernah terpijak lipas tanpa alas apa2-kaki direct kena kulit lipas.. sejak tu fobia.. aaaaaa geliiiii..

    saya nak doodle!! tapi saya tak reti nak buat, tapi tak boleh la nak balas huhuhuhu.. =(

    ReplyDelete
  35. Klkarnya ayah u hahaha...
    i pon tak tkt sngt lipas..
    wanita hebat katakan..hahaha

    ReplyDelete
  36. err..cerita ni terkene kt lynn kot..si penakut lipas esp yg terbang punye..haha..

    nak doodle free jugek :p

    ReplyDelete
  37. feza mengaku..feza geli gila2 dengan lipas. walaupun hakikat lipas tu kecik dari manusia, tapi perasaan geli still tak dapat hilang.hehee

    ReplyDelete