Monday, September 12, 2011

coklat


suka makan coklat???aku tidak berapa suka makan coklat..encik kasih dengan adik,abang suka makan...kalau ibu pula ada kacang dalam coklat tu dia makan kacang coklat dia suruh adik makan..heee...gigi sakit lagi membuatkan aku tidak mengemari coklat..tapi ada kebaikan coklat rupanya...

Antara kelebihan coklat yang dikenalpasti:
a)         Membantu meningkatkan memori dan hafalan
b)         Membantu menguatkan hafalan
c)         Membantu menajamkan mata dan minda
d)         Membantu memulihkan keletihan saraf
e)         Membantu menguatkan daya ingatan
f)          Mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular
g)         Mengurangkan risiko atherosclerosis serta mengurangkan kematian akibat      penyakit koronari jantung
h)        Meningkatkan kebolehan mengatasi tekanan
i)          Melambatkan proses penuaan


**melambatkan proses penuaan??makan coklat laju-laju..^_^





sesiapa nak join "saya nak buat kek untuk merahitujambu" klik SINI

cerita doodle :
suka dengan doodle merahitujambu???berminat membuat tempahan doodle merahitujambu??sila ke link SINI atau pon ke menu bar lain-lain


cerita selalu
**jom laa jengah tripleashop ...


43 comments:

  1. coklat juga boleh tambahkan hormon gembira~
    kalau sedih2..mkanlah coklat ye..

    ReplyDelete
  2. my tips before pegi exam since sekolah menengah until finish U..makan cokelat ^_^

    ReplyDelete
  3. gemok lah kite kalo asyik makan coklat .. hehe ..
    gemok takpe , rongak tu tanak.. hehe

    ReplyDelete
  4. gemok lah kite kalo asyik makan coklat .. hehe ..
    gemok takpe , rongak tu tanak.. hehe

    ReplyDelete
  5. boleh jadi gemuk tak ? heheh ..

    sy rasa saya gila coklat, tp tak makan banyak pon .. hehe

    ReplyDelete
  6. semua jenis coklat ke??

    maaf lama tak singgah kat sini sbb line internet tak mengizinkan :(

    tp kite akan cuba dtg selalu =D

    ReplyDelete
  7. ok...sy suka coklat sgt2...hahaha...ok..kali ni rasa mcm nk jerit... LAMA DAH TAK MAKAN COKLAT !! ok puas hati...hahahahha

    *rseny bru td mkn coklat...kuih raya...errkkk...ok aku sengal..hahaha

    ReplyDelete
  8. coklat gemukkkkkk..xnk..nty gemuk heeh..aku da siap kek ko da...tpy aku nk anta las2...huuhhuuh

    ReplyDelete
  9. bahagia kalau dapat makan dark coklat. bahagia yan tak dapat diungkapkan. ..

    gile ramai orang buat kek. ni ko kata xde orang buat.

    ReplyDelete
  10. cokelat sedap3!!!
    cadbury+vanhouten =P

    ReplyDelete
  11. Merah...nk coklat nih sebijik!! Teliur neh...*sob sob...byk kelebihan katakan....menajamkan minda...wah! Selalu org kata 'menggemukkan'..tp sbnarnya x...mengenyangkan adalah.

    ReplyDelete
  12. kat rumah ni penoh coklat..hehehehehee=]

    ReplyDelete
  13. coklat blh hlgkn stress untuk sesetgh org hehe..kenapalh pandai sgt lukis2 tu? kek comel! geram tgk haha

    ReplyDelete
  14. ika salah seorang yg gemar coklat hehe..hai awk,lama ika xsinggah sini =)

    ReplyDelete
  15. aida suka makan ceklat fererro rocher! sodap wooo.. :B

    ReplyDelete
  16. wahhh...i like coklat thts means i like this entry,,hahaha


    follow back

    ReplyDelete
  17. tu ar..mmg dasyat kot cokolat ni..
    aku dulu bagi awek cokolat
    terus dy terpikat..
    hahahahahaha!

    ReplyDelete
  18. xsuka coklat..nanti jerawat naik haha

    ReplyDelete
  19. jarang makan coklat tapi kalau dapat,, pehh!! nikmat!

    ReplyDelete
  20. bagus untuk peminat coklat mcm saya !!

    ReplyDelete
  21. saya suka coklat! cokoholic! hee

    ReplyDelete
  22. coklat best, suke suke tp xdelah ketagih sgt..kek coklat lg suke..yum yum..

    ReplyDelete
  23. saya boleh makan certain2 cokelat je..paling best cadbury..hehe..memilihh betoll, nak sedapp aje



    tq sebab ajak join. ^_^

    ReplyDelete
  24. ak suka makan coklat... sedap kottt...

    jom bacer sekejap..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/beribadah-tp-xberakhlak.html

    ReplyDelete
  25. Sebab itu laa Adudu selalu nak curi dari Kedai coklat Pak Aba..

    ReplyDelete
  26. aku suka ninie coklat celup!haha. Hanie dah siapkan cake ko..tungguuuu

    beb, aku pakai nama ko utk new entry =)

    ReplyDelete
  27. hari hari makan coklat pun boleh.

    **berhati hati tanpa mengira keadaan dapat menyelamatkan kita dari kejadian buruk tanpa kita sedari.

    ReplyDelete
  28. kek dah siap!(berpeluh peluh sambil pakai apron).

    http://juestan.blogspot.com/2011/09/saya-nak-buat-kek-untuk-merahitujambu.html

    ReplyDelete
  29. adeh. malu je nak cakap. bukannya pandai lukih cam cik empunya blog ni.

    ReplyDelete
  30. byk gak kebaikan coklat ye..igt buat sakit perut je.hehehe
    follow u

    ReplyDelete
  31. nk mkn coklat selalu la hahhaa ;p

    ReplyDelete