Monday, September 5, 2011

keluarga seni

di sebabkan aku selalu lukis doodle di hujung minggu iaitu hari cuti..jadi setiap kali aku lukis doodle pasti ibu akan tengok apa yang aku lukis..dan ibu meminta aku cuba buat doodle keluarga aku..jadi aku pon cuba..rupanya bukan mudah nak buat doodle..sampaikan aku suruh adik jadi model contohnya macam mana gaya orang duduk..bediri..pegang bunga..makan minum...macam-macam lagi..kalau doodle bediri tengak saja pasti agak bosan..jadi doodle kena buat mengikut gerak geri manusia..jadi ibu banyak nasihat..kalau agak pelik dia akan tegur..jadi aku memadam dan melukisnya semula..semua hasil seni aku dapat dari ibu..alhamdulilah..ibu yang banyak mengajar aku cara melukis masa zaman sekolah dulu.dari sekolah rendah sampaikan sekarang minat melukisan tidak pudar ..sampaikan SPM aku amik subjek tambahan seni sebab ibu menyokong aku mengambilnya....ibu memang sangat berseni..melukis pemandangan dengan cara warna beliau..memang mantap lukisan beliau..setiap kali aku dapat lukisan A pasti membanggakan...selain aku, abang jugak pandai melukis..beliau ke arah lukisan potret..

sebelum warna:-


selepas warna:-

gambar asal :-    





tema : merah+polkadot
keluarga : 5 orang anak beranak
adik beradik : 3 orang = abang + aku + adik

**ibu dan abah tidak sesuai sama sekali bediri sebab anak dia tinggi-tinggi..adik dengan aku pon dia lagi tinggi...menampakkan aku adik...*jangan marah adik...

**jangan lepaskan peluang bila bergambar...

**adik kata baju yang aku buat sama dengan doodle..

cerita doodle :
berminat membuat tempahan doodle??sila ke link SINI atau pon ke menu bar lain-lain

cerita selalu
**jom laa jengah tripleashop ...


68 comments:

  1. kemain anak beranak merah menyala! keh keh~~

    ReplyDelete
  2. giler kretip la kamu ni

    buatkan utk ai buleh?

    braper upahnyer?

    reply kat n3 eh

    ReplyDelete
  3. awak2..same lahhh.saya jeleshh awak reti berdodol...grrr

    ReplyDelete
  4. cantiknya gambar raya dia..sedih..tahun ni tak sempat ada gambar family raya...

    ReplyDelete
  5. comel doodle tu..
    lebih kurang ngan gmbr asal.. ^_^

    ReplyDelete
  6. Cantik!

    Kakcik kalau bab lukisan, memang failed...

    ReplyDelete
  7. wah...pandai ek edit...hehehe...cntik2..mmg berseni...sempoi jek...hahah

    ReplyDelete
  8. wah kreatifnya awak...inna langsung xpandai nak melukis nie...hehe!

    ReplyDelete
  9. mmg berseni!
    comel sgt gmbo family..

    ReplyDelete
  10. wahhh, comellah keluarga dodoll tu.baju sama ngan baju keluarga awok...hehe

    ReplyDelete
  11. tema polkadot.. cantik! cantik!!!
    mmg pandai la cik merahitujambu ni..
    same je doodle ngan gambar tu..
    saya sangat minat!!!

    ReplyDelete
  12. wahhh pandainya buat doodle, yanyan nak lukis org lidi pun failed. hahaha

    suka suka! tema merah :)

    ReplyDelete
  13. sweetnya family u...=)
    slmt hari raya..

    ReplyDelete
  14. tantekkkk...=) comel jerr lukisan tuu

    ReplyDelete
  15. cantik.. dahler feberet color.. ;)

    ReplyDelete
  16. kenapa ayah takda misai kat doodle tu. hihi~

    ReplyDelete
  17. waaaaa
    cantik kot
    gambo real dan gambo x real
    sume comei
    aii..besnye owg reti lukih2 ni
    hehehe

    ReplyDelete
  18. meriah tahun ni raya ye,merah lagi temanya,cantiklah doodle tu,

    ReplyDelete
  19. wah2 ! both cantek.. pic asal n doddle :)

    ReplyDelete
  20. fuyoo! memang sama! hehe pandai la awak buat, ikut mak rupanya. hehe bagus2 :) memang terbaik la

    ReplyDelete
  21. cantiknyaa..
    memang kreatif..tgn seni betul..:D

    ReplyDelete
  22. wah cantek lah doodle tu!kena sgt ngan real pix beb

    layout baru!!suke2! kemas je ^^

    ReplyDelete
  23. comelll kot. jeles pada yg reti mengdoodle T__T

    ReplyDelete
  24. salam perkenalan & salam aidilfitri..
    caner nk wat doodle nihh..cam best jer..

    ReplyDelete
  25. selamat hari raya.

    comelnya doodle. huuu~

    ReplyDelete
  26. Wah.. sportingnye gambar raya, I like! (nk lie camne nie?)

    ReplyDelete
  27. wahhhh..kagumla dgn awk dear..berseni !!! bakat awk dr ibu awk la kan? :)

    ReplyDelete
  28. comelnya gambar raya youuu! happy family. btw muka u dgn adik u nak dekat dekat sama lah.

    ReplyDelete
  29. tema kita sama!!tlg buat doodle jgk!!!nk!!

    ReplyDelete
  30. pergh!!!
    terpegun... sgt2 kreatif..sukeeee

    ReplyDelete
  31. cantiknya dudel tu!!! siyes!

    ReplyDelete
  32. Wah cantik dodle tuh .. sangat tertarik kat garisan .. sebab ada yg tebal ke nipis . macam mane leh buat cam tuh ye ?

    selamat hari raya cik merah !!

    ReplyDelete
  33. sy pun kalau mendoodle mesti umi saya tengok..dan bagi idea..=) sy xder pict raya taun nih...lupa nk amik..huhuhu..

    ReplyDelete
  34. cun! dla x pndai mendoodle ni, pndai lukis hentam keromo je..guna software ape?pakai graphic pen ke?

    ReplyDelete
  35. aku pun amik subjek tambahan seni..
    haha..minat..
    nasib baik aku amik sebab subjek lain aku agak kantoi..
    kih3..

    ReplyDelete
  36. pandai gilew ko bt doodle..aku nyew..ko da tgk kn..msti ko gelak kn sob3 huuhuhu

    ReplyDelete
  37. wehwehweh,

    rjin sungguh kau. Yela org berseni kan.

    ReplyDelete
  38. pehh hebatnye.. tgn aku kayu laaa-,-"

    ReplyDelete
  39. kemsalam adik hehe selamat ari raya :D

    ReplyDelete
  40. gile lahhhhhh..
    aku nk jugakkkkkkk..
    grrrrrrr...gile merah kau..
    klo berya kat kg aku ni..
    mmg kene keja lembu ar =p

    ReplyDelete
  41. anis tak da tema..baju pon tak siap..huuuu..tapi cantik lah yg nie..semua pun cantik

    ReplyDelete
  42. cun lah. hihi


    tang mata dodol tu yg mahal. ;)

    ReplyDelete
  43. bes wooo kalau family minat seni..family gua, gua sorang je yang minat seni ni~huhu

    ReplyDelete
  44. betul2 sama la doodle tu...

    mmg berseni..cantik..;-)

    ReplyDelete
  45. cantiknya...
    gambar doodle pun cantik..
    gambar bukan doodle pun cantik :)

    ReplyDelete
  46. Sungguh jeles dgn org pandai buat doodle....family doodle itu sgt best...

    ReplyDelete
  47. famili ceria...wah..pandai jgk mummy awak pose yer..

    follow sini la..

    ReplyDelete