Thursday, October 13, 2011

berkaca mata nampak comel

sekarang ni aku lebih selesa berkaca mata..cuma kadang-kadang saja pakai lens.asalnya memang aku pakai kaca mata...tapi sejak kerja ni nak melaram kononya pakai la lens..tapi semakin lama semakin malas nak pakai..walhal dah lali pakai lens..guna satu tangan pon boleh....cuma nak kena keluar duit 3 bulan sekali untuk beli lens baru..tu belum melaram dengan lens warna..lagi banyak duit nak kena keluar..

rasa menyesal tak nampak...jadi adik-adik jagalah mata anda..dah ramai sekarang budak sekolah yang pakai kaca mata..korang ada tips untuk kembai normal?ibu cakap dekat Oasis "tanyalah Ustaz" ada cakap makan lobak merah beserta dengan doa...amalkan insyaALLAH penglihatan kita kembali normal..ada doa dia bagi..aku nak carilah kat google ada tak doa tu...

**meraba aku kalau tak pakai kaca mata..=_=

sesiapa berminat mahu menempah doodle header, promosi masih di buka dengan harga RM10 sahaja..jika berminat sila klik sini.




30 comments:

  1. kaca mata lebih selamat ^_^ comeyyyy doodle tuuuuu~

    ReplyDelete
  2. btol tu.budak2 skrg ramai yg dh pakai spec.kecik2 ag dh pakai.

    ReplyDelete
  3. pakai spek la bru nmpk comel gitu

    ReplyDelete
  4. bdk2 skolah skg kecik2
    lg dah begaya pakai LENS
    kaler2 merah biru bagai..
    byk betol duit drg..hish~
    sesungguhnya berKACA MATA
    mmg comel :)




    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  5. iqa pun pakai spek dh lama...dr drjah 5.. T_T

    ReplyDelete
  6. betul tu..lobak mmg bagus utk mata..

    *comel sungguh doodle tu.. ;)

    ReplyDelete
  7. ade juge yg xsuke berkaca mata..pkai contact lens

    ReplyDelete
  8. sye lbeh rajin pakai spek ot..lens time jln2 je..pi klas pkai sepek..kdang tak..hehe..

    follow n ltak at my bloglist.:)

    ReplyDelete
  9. comel betul berkaca mata.nampak suciiiii je.hehe

    saya pun rabun jauh

    ReplyDelete
  10. tirah, hani ada tgok rancangan tu.. bkn karet yg besar tu tau. baby karet. blend pastu campur sesudu dua je kot dgn madu. bserta dgn bacaan doa.. doa tu hani xbp ingat. ayat dlm surah apa ntah. nanti kalau dah bjaya search n jmpa share dgn hani ye.. hani pun rabun jugak gilir2 pakai lens dgn spek.. hehe

    ReplyDelete
  11. spek better dri lens.
    sb lens leceh.
    tapi kalau tuan blog pakai glasses pun cute je..
    asalkan pandai pilih bingkai kaca mata yg menarik ^^

    ReplyDelete
  12. I mmng suka tengok orang pakai speck. Nampak educated. Lagi2 lelaki =P

    ReplyDelete
  13. aww mesti comel macam dudel tu kan? hihi.. saya pun mlsnye nak pakai lens hee

    ReplyDelete
  14. waa. sakit oh nak pakai natang tuh.

    ReplyDelete
  15. baik cikgu..adik jge mate elok2 k eheheh

    ReplyDelete
  16. azzah pun da kena pakai cermin mata

    ReplyDelete
  17. rajin ngat study ni..hehehe
    pkai spek lg senang dr pkai lens..lens leceh nak jage..

    ReplyDelete
  18. dah tak boleh nak jaga..akak pun kena pakai cermin mata..huhuhu

    akak nak tempah header...masih terbuka dengan price RM 10 kan.... nanti akak hantar email..minggu ni busy sikit..INSYAALLAH minggu depan ke

    hasil kerja tangan sangat kreatip...suker tgk..

    ReplyDelete
  19. hehe..sape kate pkai lens kaler mahal..temgok en3 sy nie..murah saje..tahan lama plak tu..hehe

    http://loveroses.blogspot.com/2011/10/review-forlady-eye-bisness-adeq.html

    ReplyDelete
  20. syukur alhamdulillah mata sy sihat tak rabun..dear, rajin2 tgk pokok hijau awal pagi hehe

    ReplyDelete
  21. tapi saya selesa pakai spec.tak kisahlah comel ke tak asalkan diri sendiri selesa(:

    ReplyDelete
  22. promosi tu sampai bila ek? nk je tempah doodle header tu...tp tunggu gaji leh? hehee...

    ReplyDelete
  23. pelangi pernah try pakai lens...takut tol..tu pun kawan yang pakaikan..ei..dah macam nangis2 jer bila cubaan pakai lens.dah sebati dengan spek..jadi xselesa nak tukar lens2 ni..=)
    hik3

    ReplyDelete
  24. feza juga manusia yang berkaca mata.. tak ada spec memang kabur duniaku. hee..

    feza pun lebih selesa berkaca mata. pakai lens bila pergi event je. tak pub memang terasa nak pakai.

    ReplyDelete
  25. weeee
    mimi lbh selesa pkai spek
    takot nk pkai lens
    hehhehe

    ReplyDelete
  26. blek dr keje semangat bapak cite dpat doa tuk elak rabun dr tanyalah ustaz..
    tp rupe2 nye kene mkn lobak jgak..
    saya xmkn lobak..T.T

    ReplyDelete
  27. as salam kak. alin copy picture ea. tq. : )

    ReplyDelete