Thursday, October 13, 2011

macaron

sedap ke macaron ni??aku bukan cakap tak sedap tapi hakikatnya makanan yang comel ni boleh potong kaki..harga dia pulak boleh sakit jantung..yela dah la sangat mahal lepastu kecil...makan celeh gigi pon belum tentu puas...sepupu aku ada buat macaron ni..dia cakap kacang badam tu di kisar sampai jadi tepung..memang remeh nak buat itu pasal ianya mahal...aku makan sekali je dah muak..tak pernah rasa macaron lain selain sepupu aku buat..jadi tak tahu bagaimana rasa orang lain buat..samakah???korang suka?

kalau suka boleh beli, tidak pon kalau rajin boleh buat.. sekarang ni cari dekat google dah jumpa resepi macaron...suka tengok warna pada macaron tu...sangat comel!!

**makanan pon boleh jadi trend..ingatkan pakaian je...^_*

sesiapa berminat mahu menempah doodle header, promosi masih di buka dengan harga RM10 sahaja..jika berminat sila klik sini.



30 comments:

  1. macam dorayaki, kuih doremon tu..hehe comel!

    ReplyDelete
  2. pernh try sekali..mmg manis!!

    tak minat..heheh..

    ReplyDelete
  3. tak pernah rasa lagi macaron ni. hoho

    ReplyDelete
  4. manis gila bende nih..
    mmg boleh potong kaki wo~
    tp kalo ade yg bg free,
    cik ana sambar je..hehe



    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  5. manis bole tahan..harga die to ta bole tahan..huhu

    ReplyDelete
  6. Tak suka. Boleh luruh gigi dibuatnya!

    ReplyDelete
  7. manis~~~ mau kncg mnis lau mkn byk~

    ReplyDelete
  8. x pena mkn.. tp pena dngr gak org kata muak..

    ReplyDelete
  9. comel smpaikan terasa syg nk mkn..huhu

    ReplyDelete
  10. WuMing tak pernah try... Terpulang pada individu..ada suka makan,,ada suka kereta, ada pula suka pakaian..

    ReplyDelete
  11. ang ang ang
    ke burger ramly nie? heheh

    ReplyDelete
  12. mmg trand macarons skang ni..sedap kot!tak pernah try buat lagi =_='

    ReplyDelete
  13. aritu nk buat, tp x jumpa tepung kacang tu hehe..nnti nk try :P

    ReplyDelete
  14. macaron tu comell kaan? warna dia yang menarik perhatian sebenarnye..hehe XD

    ReplyDelete
  15. memang comel . kalerful . macam syg jek nk makan ..

    ReplyDelete
  16. aida xpernah makan lagi makaron. >.<

    ReplyDelete
  17. comelnya!!! Ninie x penah mkn lagi...tp mmg ninie tau la menda nih mahal. Dia kuih ke ape, Merah? Lembik ke mcm biskut?? Ohoho...kongsi la...x mampu nk beli neh...kehkehkeh

    ReplyDelete
  18. manis ah mende ni..makan sikit pun dah terasa nak kena sakit kencing manis

    ReplyDelete
  19. mmemang cantik tapi manis . suka tengok dari makan haha

    ReplyDelete
  20. boleh hilang gigi kalau makan hari2 sebab manis sangattttttttt.
    haha

    ReplyDelete
  21. comel. tapi xbole makan selalu. mg potong kaki! hihi =p

    ReplyDelete
  22. sy pon belom penah try macaroon ni.
    asek denga orang ceta² ja.

    nak jugak rasa. tapi tak berpeluang lagi. huhu

    orang kata sedap en?

    :)

    ReplyDelete
  23. kalau dah try buat share resepi & cara buat sekali ye..teringin gak nak try buat macaron ni..nak beli mahal..hehe..buat lagi puas hati ^^

    ReplyDelete
  24. weeee
    x penah ase lag tp selalu tgk sebb comel gilosssss
    hahahaha

    ReplyDelete
  25. saya nak tempah. jadi nak tau la bape harga n pcs..

    ReplyDelete