Saturday, November 12, 2011

isteri

masa zaman bujang semua ibu buat....nak masuk dapur tu boleh kira bapa kali....itu hakikat gadis zaman sekarang..tapi kalau dah kawin..mengemas memasak mencuci sudah menjadi kebiasaan seorang isteri..semua tangungjawap seorang isteri harus di laksanakan..masa dan tugas zaman bujang harus di tukarkan... bersiap sedia menjadi isteri di hati suami...eceh..=_=..susah jugak menjadi seorang isteri dan ibu dalam masa yang sama..kalau yang jenis bekerjaya lagi susah..sebelum pergi kerja kena menjalankan rutin harian seperti :-



barulah siap-siap untuk pergi ke tampat kerja..


*bukan mudah menjadi seorang isteri.walaupon aku tiada pengalaman dalam bidang itu lagi..tapi cukuplah pengalaman orang di sekeliling menjadikan aku lebih dewasa dalam hidup ini...wahai suami..hargailah isteri anda..dapat tengok kau senyum setiap hari itu pon sudah cukup...bila dengar rintihan seorang isteri buatkan aku takut hendak melangkah ke alam itu...




15 comments:

  1. huhuh..menjadi seorang isteri mmg memenatkan.... ^_^ tp penat akan hilang bila melihat muka si suami dan anak-anak didepan mata.. ^_^

    ReplyDelete
  2. jadi isteri brkerja memang penat sikit,pagi kena siapkan suami dan rumah,dah balik pun buat yang sama tapi bila nengok suami selesa dan bahagia,hilangla semua penat tu..MIJ nanti dpt rasa la..:)

    ReplyDelete
  3. comel je doodle tu, nmpak cm isteri mithali...hikkk

    ReplyDelete
  4. takde pengalaman sendiri...cuma tengok pengalaman orang sekeliling, menjadi isteri zaman sekarang yang sering dihambat kesibukan kerjaya dan rumahtangga memang mencabar....

    ReplyDelete
  5. kerja sebgai isterilah yg paling mulia ala2 supermak, suami ptot lbih menghargai isteri, jgn ingt isteri yg xbekerja 2 dok t'bongkang jer kat uma.. cuba laki yg jd isteri maybe suami pn xmampu bt apa yg isteri bleh bt

    ReplyDelete
  6. eyarghh eyarghh superMAMA datang lapor diri kat sini ngeee ^^

    pesanan akak kat semua yg blm kawin...tmbhkan imu memasak wpun lauk tu simple je,rajin bertanya dgn ibu utk ilmu rumahtgga bukan setakat layan suami tapi juga utk jaga hbgn dgn keluarga dan adik beradik suami.

    masa bl;m kawin ni blhlah bgn lewat.dah kawin tak blh tau!jaga peribadi sebagai seorg isteri dan ibu.

    akak doakan korang semua bertemu jdh dgn lelaki yg ringan tulang,rajin tolong isteri buat kerja rumah tapi jangan cari yg ringan tangan ye(pukul,curi duit,cucuk dadah)

    hurm penat mmglah penat bila jadi isteri dan juga ibu bekerjaya.tapi satu kepuasan dan nikmat bila penat lelah korang mengemas rumah,memasak dihargai suami dan anak2 :)pahala byk tau dah kawin ni.hah apa tgu lagi kawin cepat!!!

    ReplyDelete
  7. insyaAllah nak jadi isteri serba boleh nanti ;D

    ReplyDelete
  8. aduhaiii, berat tanggungjawab sorg isteri kan.. tahun depan!! lmbat2 la sampai :(

    ReplyDelete
  9. haishhh!!!kene persiapkan diri dari segi mental dan fizikal....rohani dan jasmani...

    sangat berat tanggungjawab itu...

    ReplyDelete
  10. takper,,jangan takut2

    seronok tau jadi isteri

    dulu orang cakap "banyak bersabar bila dah kawin"

    hairan, naper semua orang pesan camtu

    Bila dah kawin, baru la faham..mmg kena banyak bersabar

    pesanan yang sama tuk kamu
    "banyak2 bersabar lepas kawin ek";DD

    ReplyDelete
  11. hidup kena explore. bkn semua benda isteri buat. mcm akak ada jgk dpt bantuan husben wlaupn cuma fully hswife. kena ada toleransi and give & take. tak ada la semua benda buat srg2.

    ReplyDelete
  12. tabik spring dekat mama kat rumah =)

    ReplyDelete
  13. jasa yg terindah jasa seorg insan yg bernama perempuan.. yg xkira apa gelaran sekali pun yg digalasnya.. dia buat dgn seikhlas hati.. :)

    ReplyDelete
  14. tanggungjawab tu.. Apatah lagi kalau dah ada anak. Amanah tuhan.

    ReplyDelete
  15. ibu memang seorang yg multitaskinggg!
    weeeee =]

    ReplyDelete