Wednesday, November 9, 2011

server rosak

baru dua hari bekerja selepas naik cuti raya..tapi dua hari aku pergi kerja tapi tidak buat kerja langsung..sebab server di pejabat rosak..semua kerja lukisan terletak di server..bila ianya rosak memang tidak dapat lansung buat kerja..mulanya aku sangat suka sebab mood raya masih ada...walaupon tekak ni tidak boleh lagi terima lembu..tapi sampai ke petang tidak buat apa jadi kebosanan..lainlah server tiada internet ada..jadi tidaklah terlalu bosan...
hari ini pergi lagi ke pejabat masih lagi tiada server..jadi tidak boleh lagi buat kerja..segala lukisan semua di server..bila pembaikian di jalankan akhirnya dapat jawapan salah satu hardisk di server rosak...berderau darah masing-masing mendengarnya..sebab tidak tahu projek mana yang menjadi mangsa keadaan..masing-masing mencari backup untuk lukisan projek masing-masing termasuk aku...sudahlah mahu tender..nak melukiskan semula segala dari mula sampailah sekarang memang rasa mahu muntah...berharap semua berjalan dengan lancar...aku mulai risau..
kononnya simpan lukisan di server untuk semua orang boleh kongsi dan mudahkan rakan-rakan melihat lukisan kita..tapi bila rosak dan tidak membuat backup..inilah masalahnya!!!itu semua kecuaian pejabat dan kita...mahu salahkan siapa??

kadang-kadang ada kebaikan dunia teknologi ini..tapi kita tidak sedar yang ianya pasti mendatangkan kemudaratan kepada kita..



39 comments:

  1. len kali kena copy tmpt len jgk in case ape2 kan. ada bek dan burukya teknologi ni.

    ReplyDelete
  2. alamak kesian nya. hope everything gonna be okey :)

    ReplyDelete
  3. Thats so true!
    Bila server rosak, habis semua keje xjalan.

    ReplyDelete
  4. mudah-mudahan lukisan MIJ selamat la..hehe memang nak muntah la kalau kena lukis semula..cc paling benci kalau kena buat benda yang sama 2 kali..jemu

    ReplyDelete
  5. aduhaiii
    ciannyelaaa


    betul..sebab tu, jgn biar teknologi yg kawal kita..
    biar kita yang kawal teknologi..

    emmm3..

    ReplyDelete
  6. a'a kan..walau teknologi semakin meningkat..ada kemudaratan yg akan berlaku pd diri kita tanpa kita sedari ..uhu3

    ReplyDelete
  7. server rosak..banyak la keje tergendala..

    ReplyDelete
  8. bukan senang nak buat lain kan?

    ReplyDelete
  9. dah nasib badan....

    salam merah jambu...

    ReplyDelete
  10. sabar2..sabar tira..ish,tahan geram smpai da hangit kepala tu ha.HAHAHAH


    *da bole cri backup kot. :)

    ReplyDelete
  11. lukisan2 kartun semua ni lu lukis sniri ek..kagum gua seketika...

    ReplyDelete
  12. teknologi ni ade baik buruknye..
    huhu kte doakan semuanya baik2 sahaja :)

    ReplyDelete
  13. oho.. bole la tido kan kan..

    tapi kan, saya ade pertanyaan, ini kerja apa ehh, ada lukisan-lukisan ni??

    ReplyDelete
  14. hehehe
    sabo2
    xpe2..server down
    cik MIJ buleh la rehat2

    ReplyDelete
  15. takut betul kalau jadi macam tu.penat2 buat tiba2 kalau hilang macam tu je,mau nak flush kepala.

    ReplyDelete
  16. itula sbbnya dulu aku blaja lecturer aku slalu pesan buat backup biar belambak.

    tetibe t'ingat satu peristiwa masa study dulu. aku nye projek xde backup kene buat semula dari 0.

    ReplyDelete
  17. memang setiap bende ade pros and cons..better ape2 backup dulu..kdg2 xleh nak jangka kan semua ni jadi...kite pun tak mahu..tapi kalau dah jadi,kite try usaha dapatkan..hopefully,its gonna be alright then..sabar ye tyra

    ReplyDelete
  18. Awak keje ape? Animation artist ke?

    ReplyDelete
  19. 2 la kan.. kne beringat sblum kena.. memg parah la kalo semua ilang.. dugaan untk MIJ pasti ad hikmahnya

    ReplyDelete
  20. setiap yang baik itu ada buruknya.. =)

    ReplyDelete
  21. ha ah. semua dah bergantung kepada teknologi.. nantie bila dah tiada. habis jemm satu dunia~

    ReplyDelete
  22. nak jumpe jom. ptg ni kat klcc kol 6. deal?

    ReplyDelete
  23. aku bagi warning tu utk kebaikan korang. kang korang fengsan aku tak tanggung kaalu tgk gambo tu. hahahahahaha

    ReplyDelete
  24. lorrr sabarr jelah...
    kena beli external hardisk tu leh simpan bykkkk dlm tu..

    ReplyDelete
  25. itu la..ianya terjadi tanpa kita duga...;)

    ReplyDelete
  26. calm down. setiap permasalahan pasti punya solusi yang tepat! :')

    ReplyDelete
  27. lumrah sesuatu....kann..hehe

    ada kelebihan ada keburukan...:)

    ReplyDelete
  28. sabar yea..


    p/s;lama tak dtg sini mlawat kamu
    miss udear ;))

    ReplyDelete
  29. hahahaha...gelak aku baca. "jalan kaki balik sambil nanges" lawak lawak. tau la ko tgal rawang. saje je.

    ReplyDelete
  30. weh. aku bukan depan laki je. depan pompuan, kanak kanak, baby pun aku cover comel tau tak. kekekekeke

    ReplyDelete
  31. takleh terima lembu? napa erk? dh dpt bju tu?

    ReplyDelete
  32. wo mmg dugaan tu..moge2 slmtla lukisan2 MIJ..





    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  33. apa2 benda pasti ada kebaikan & keburukan :)

    ReplyDelete