Tuesday, January 31, 2012

doktor gigi


banyak-banyak doktor..aku paling takut sekali adalah doktor gigi..masuk je klinik gigi bila saja tengok muka doktor tu bukan main bengis lagi...cuba kalau buat muka sin chan..mesti nak cabut gigi jadi seronok...mana tak budak-budak bila keluar dari klinik gigi menangis meraung-raung..aku yang dah besar tengok pon boleh meraung-raung jugak.XD..




zaman kanak-kanak dulu aku paling benci nak cabut gigi..aku akan longar-longarkan gigi aku sebelum pergi cabut..kalau tak pasti doktor tu bagi suntikkan kebas..ooooOOOhh NoooOO..itu paling aku tak sanggup...selalunya gigi aku dapat A bila ada pemeriksaan...XD..sekarang ni sekian lama aku tak pergi jumpa doktor gigi..walhal 6 bulan sekali kena pergi periksa..aku risau doktor kata "gigi awak ni patut kena cabut.."...aku tak sangup..=_=".



41 comments:

  1. saya pun takut doktor gigi..kalau sakit gigi kena cabut tu confirm demam lepas tu..=_='

    ReplyDelete
  2. last skali jumpa dr gigi time pemeriksaan gigi kt skolah beberpa tahun yg lalu.. *smpai skang trauma ngan bau ubat

    ReplyDelete
  3. doodle athirah makin comel.serius. dani pun takut tengok doktor gigi and nurse. asyik nak marah je kalau ada kerosakkan.koh koh. cuba la senyum sikit ye dak

    ReplyDelete
  4. haha.. sebut pasal pemeriksaan gigi kt skolah dulu teringat satu kes.. ade sorang member ni.. setiap kali dtg je geng nurse nk check gigi kt skolah hari tu pasti dia xdtg skolah.. alasannya demam.. walhal takut gigi kena cabott !! hahaha kelakar pulak :D

    ReplyDelete
  5. sama la kita.. kalau xdisebabkan ngandung tak hingin jmpa doktor gigi.. tp memg makin comel dodel tyra...

    ReplyDelete
  6. sy pun takut nk jumpa dr gigi..dah lama sy menderita skit gigi tapi tak jumpa2 dr lagi..tkut kalau gi jumpa en.dr cakap gusi awak kena bedah sebab gigi dah tinggal tunggul...hehehe

    ReplyDelete
  7. eh gigi budak ni macam gigi miza . huhu same patah separuh je --' xkeseluruhan . tp dy 1 . miza ada 4 gigi cam tu . hahaha .

    doodle akak makin comel , makin montop :D . suke suke ;)

    ReplyDelete
  8. azzah pun takut ngan cabut2 gigi ni,tapi last jumpa doc gigi masa checkup hari tu..kalau tak mmg idak la nak jumpa..

    ReplyDelete
  9. alif pulak paling suka jumpa dentis..nak2 kalau time scalling gigi..

    ni pun baru je lepas scalling gigi..huhuhu..

    walaupun sakit tapi puashati sebab gigi jadi bersih!! tak sabar nak tunggu next 6 months...

    ReplyDelete
  10. saya pun paling tkot dr gigi. :(
    dr kck smpi sekarang.

    ReplyDelete
  11. kanapa sume takut jumpa doktor gg ek.. ^_^

    ReplyDelete
  12. aku masa kecik dulu, suka lari bila doktor gigi datang sekolah.


    HAHAHAHAHAHAH

    ReplyDelete
  13. agak lama jgk xperiksa gigi..uhuhu

    ReplyDelete
  14. klinik gigi busuk leh buat muntah huhu

    ReplyDelete
  15. mai pun takut doktor gigi. xD

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah sy dari kecik jarang pulak gigi nak meragam..

    ReplyDelete
  17. Eeeee Cc pun sampai tua masih meraung bila dengar perkataan dokter gigi...itu baru dengar perkataan jer, belom jumpa lagi..tanakkkkkk

    ReplyDelete
  18. gigi aku dlm kategori c kot! huahahaa

    ReplyDelete
  19. haha.. sama laa kitaa..
    tapi nasib baik mimie kalau jumpa doktor gg masih elokk .. mcih cntikk .. hehe..
    comel laa doodle diaa.. jelez tgk hasil tgn diaa

    ReplyDelete
  20. alhmdllah kaloi tak pernah tkut dr gigi haha
    sbb dr. gigi tak pernah cucuk-cucuk and cabut gigi kaloi kekek

    ReplyDelete
  21. pernah cabut 4 batang gg graham kekal..
    nk pkai braces pnye pasal..
    =)

    ReplyDelete
  22. ske check gigi :D lagi2 scalling

    ReplyDelete
  23. aku jumpa doktor gigi masa diorang dtg sekolah je. hehehe.

    alhamdulilah sekali je pernah sakit gigi. tu pun masa kecik. mak aku citer.

    ReplyDelete
  24. ok, budak yg takut cabut gigi itu sgt comel! admired with your arts la darling!

    ReplyDelete
  25. haa,mai bakal dentist nak cabut.tak sakit punya

    ReplyDelete
  26. heheh akoo jumpe dokter gigi mase kat skola je la..sndiri2 tak penaaah

    ReplyDelete
  27. hahahaha.... aku buka takut jumpa dr gigi...

    cuma segan jeeeee...

    huhuhu

    ReplyDelete
  28. dah jumpe doktor gigi ke belum.

    psst : doodle ko makin lawa la.esp yg ket header tu.

    ReplyDelete
  29. Teringat kenangan masa kat sekolah dulu.. Ada sorang kawan ni bapak dia siap pesan kat sorang cikgu suruh bagitau kat doktor yang anak dia tak perlu cek gigi..

    Yang lain rasa jeles sebab terpaksa rasa takut tunggu giliran.. hehe


    *Rasa macam nak culik header comel tu buat stcicker je.. ;D

    ReplyDelete
  30. hensem doktor gigi tu.. hihi ^^

    ReplyDelete
  31. doktor gigi ja pon..hehe

    pernah cabut gigi. kena inject 2 kali..sakit woo~~

    ReplyDelete
  32. ingt time skola..bila ada nurse nak check gg..mmg round2 1 skola dok lam tndas lama2 sbb takottttt kene semen gg..ngeriii!

    ReplyDelete
  33. aku pun takut doktor gigi tp setakut2 aku ngan doc gigi..lg takut aku ngan doc yg nak suntik aku haha

    ReplyDelete
  34. tak suke gak doktor gigi!!! sipbek sllunye dktor gigi CINA.. kalo dktor gigi tu melayu+muda+hensem konfem cik ana p sllu..hehehe





    eeeeeeee makin comel la header+dudel MIJ skg nih!! sumpah comel!!!! :)




    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  35. Euw , siyez xsuka doktor gigi.
    tambh2 bla dia pgg bnda yg nk plm gg tuh.
    ee..saket kot.

    # awat comel sgt doodle tuuuu? :)

    p/s : sy curik banner awk ltak dlm blog sy eh . trismas .

    ReplyDelete
  36. haha tau tape...nape ntah takut sgt kat doktor...

    ReplyDelete
  37. penah ada pengalaman tampal gg? hahahah rara 2 3 kali dh.

    ReplyDelete
  38. gigi atie tgh sakit nie, sggup tahan sakit dari pegi cabut..
    alasan tak suke doktor gigi.. haha

    ReplyDelete