Thursday, March 22, 2012

pakcik jonni


sesetengah blogger masih belum kenal pakcik jonni..biasanya mereka-mereka panggil abang jonni..

**itu sebab aku panggil pakcik..karang panggil abang tak pasal-pasal pakcik muntah..=_="

baru 2-3 bulan rasanya aku jejak blog beliau ..beliau pelukis tangan tegar..aku paling suka orang lukis guna tangan...mulanya pon aku ingat lukis guna bamboo tablet seperti entry ini..bila agaknya impian aku nak capai beli bamboo tablet..asyik tak cukup duit je..sebenarnya...




**ini link cara beliau lukis kartun dalam blog beliau ..



suka dengan lukisan beliau nampak orang asli sangat..adakah lukisan yang selalu beliau lukis menggambarkan diri beliau sendiri..ermmm..aku membayangkan rambut panjang itu adalah beliau sebenarnya..**cuba pakcik potong rambut tu..

**jangan marah eh pakcik jonni sebab stalker entry sebelum ini untuk lebih dekat tahu tentang pakcik..errrk...XD
jangan lupa like ini..




34 comments:

  1. Hahahahahahahahahaha. Lawak gila!

    ReplyDelete
  2. seronok ada bakat2 seni macam ni.

    ReplyDelete
  3. kreatif betul;)
    ingat plak kartun2 dalam buku gila gila dulu...eheee~

    ReplyDelete
  4. wah hebat la abg joni ni..

    yui ingtkan johnny steamboat..hihi.

    ReplyDelete
  5. nak pergi terjah blog abang jonnni XD
    eh silap, pakcik jonni ;)

    ReplyDelete
  6. tengok kartun camni ingat buku ujang ngan gila-gila la..

    ReplyDelete
  7. serbu reramai. hehe
    memang berbakat pun abg joni ni :)

    ReplyDelete
  8. pacik joni. pacik joni.jeles aku org ada bakat seni ni. hahahaha

    ReplyDelete
  9. kalau lukis guna tangan lagi banyak curve yang leh kite buat kan..so nice la tengok hasil kerja die..superb!

    ReplyDelete
  10. Wahhh berbakat lah pakcik joni ni . superpower lah :D halus kemas . cantik .

    ReplyDelete
  11. jeles tgk org pandai melukis..sy xde bakat haha

    ReplyDelete
  12. suka bace entry katon Uncle J tu..

    *kurus tapi boncet! ssyyhhh!!!

    ReplyDelete
  13. huhuhu... thanks merahitujambu....

    aku... aku... huhuhu (garu kepala)
    hmmmmm... aku tak tau nak ckp apa..

    kehkehkehkeh....

    ReplyDelete
  14. baru kenal jugak pokcik jonni ni..macam kembali ke zaman kanak2 sbb masa kecik suka tengok kartun mcam tu..

    ReplyDelete
  15. lepas ni uncle jonni memang tak tido malam lah...

    ReplyDelete
  16. hahaha =p ni la entri yg wat uncle terharu tu .. hahaha =) nice beb..

    btw, awk pon ape krgnya.. tnjuk ajar ckit .. hihi

    ReplyDelete
  17. onie pon dah semakin tegar ke blog pakcik jonni tu haaa,hehe.....katun dengan jalan cerita dia best,tak kering gusi :))

    ReplyDelete
  18. sy pun mengalami masalah ketiadaan duit sehingga hanya mampu melukis katun manual mcm abg joni.. *syukur, skrg da tak rasa inferior sgt *

    btw, trima kasi sbb perkenalkan pacik joni :) :)

    ReplyDelete
  19. kembang semangkuk laaa pakcik joni ni...

    ReplyDelete
  20. blog best terjah jgn xterjah.. ^_^

    ReplyDelete
  21. cumel la blog kamu...sgt kreatif mcm pakcik jonni tu ha... =)

    ReplyDelete
  22. PAKCIK joni ea? kang pggil ABANG, tak psl2 plak muntah die..hehe





    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  23. hehehe....kita pown baru jew lagi terjah blog pacik joni....dari blog pcik joni kite terjah cni...hehehe....

    SALAM PERKENALAN....

    ReplyDelete
  24. Aku pandai wei lukis guna tangan.. Cuma mungkin tak sehebat abang jonniiiii.. Hehehe..

    ReplyDelete
  25. hehe,nice , suka bace blog die,
    hi, sy melawat kawasan kat sni.hihi

    ReplyDelete
  26. hahaha...ankel jonni memang lawak adios..

    ReplyDelete