Monday, March 26, 2012

tutup botol


pernah main tutup botol??sekian lama tak main..rasanya dah susah nak jumpa tutup botol sekarang ni..kalau ada pon tutup botol pelastik...kali terkahir main tutup botol ni masa sekolah rendah..lawan dengan lelaki..wah..bukan main lagi...tapi serius dulu aku cukup gemar main benda ini....pantang cikgu tiada..kami pakat ramai-ramai keluarkan tutup botol...baik lelaki mahu pon perempuan..pakat-pakat lawan tunjuk bakat..^_*..
jangan lupa like sini..




56 comments:

  1. aah.suka,esp main kat sekolah agama petang:)

    ReplyDelete
  2. zaman2 kite skolah dedulu mainan gini la kite maen..mne de hadap ipad pe smue kan? retro gile! hehe








    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  3. pernah pernah ! kecik2 dulu abang ajar ^^

    ReplyDelete
  4. dulu tengok org main je..nak join tak reti..

    ReplyDelete
  5. wah.. lawan penutup botol. Saya dulu lawan pemadam jer. haha..

    ReplyDelete
  6. dulu aku champion tu main tu... huhu

    ReplyDelete
  7. permainan yg xkira jantina mesti main punyer :D

    ReplyDelete
  8. dulu musim tutup botol kan kak. lagi satu, main pemadam pun sama ;D

    ReplyDelete
  9. best main ni dulu.skang ni memang susah nak jumpa penutup botol kaca ni..

    ReplyDelete
  10. x penah pulak main bende ni..wakaka

    ReplyDelete
  11. permainan zaman dulu2... memang best gila... slalu main dengan budak lelaki... ^_^

    ReplyDelete
  12. kat meja guru pun banyak tudung botol.. hasil rampasan hehe.

    ReplyDelete
  13. X suka main tudung botol neh..sbab bunyi dia berlaga tu NYILU....eerrkkk...!!!!!

    ReplyDelete
  14. pernah tengok tapi xpernah main.. haha.

    ReplyDelete
  15. aah la dulu femes bnde alah ni. tapi bila main tak penah mng. kekkekeke

    ReplyDelete
  16. aah la dulu femes bnde alah ni. tapi bila main tak penah mng. kekkekeke

    ReplyDelete
  17. ngeh3 =p same la kita..
    lagi2 ada abg yg sengal.. main ah , pe lagi ..

    now lau nak , kumpul lah botol kicap kipas udang .. hahaha . tutup botol dia still camni ..

    ReplyDelete
  18. yeahh permainan ceper :D suker gile main ni. selalu kutip ceper ni at mana je jumpe. but ni semua memory silam :) rasa cam xde lg yg main ^^

    ReplyDelete
  19. panggil tutup btol eah?? huhu,, kat klate panggil tudung botol .. bez2,, lama xmain .. rindu zaman kanak2

    ReplyDelete
  20. pernah gak main benda ni...hihi:))

    ReplyDelete
  21. dlu suka2 gak main..hihi..pnutup btol kicap still besi:)

    ReplyDelete
  22. eh rara dasat taw main ni.hehehe.nt nk ajar baby lak.

    ReplyDelete
  23. suka sgt men benda ni time sek dulu2..hehe

    ReplyDelete
  24. ha'ah....dah lamer xmaen...tapi semalam bli kicap satu brand nieh...ada plak tutup botol...tapi blom buka lagi...xsure la besi ke plastik...hehehe...

    ReplyDelete
  25. Robin Tumpang lalu~

    sya juara bende nih.. hahahaha!

    ReplyDelete
  26. dulu slalu p kdai runcit dpn umah
    kutip totop btol ni..
    pastu men bestt

    tp skang kdai tu pun dah
    tggl tanah brumput je ;(

    ReplyDelete
  27. Ada lagi ke kedai jual air dalam botol camtu sekarang? Rasa macam tak jumpa dah. Haihh. Nostalgia sungguh :D

    ReplyDelete
  28. Bestttt!!!! Tenang punya tenang sebelum jentik =P

    ReplyDelete
  29. memang seronok main. still boleh jumpa tutup botol ni. pada botol kicap.

    ReplyDelete
  30. ps....huhuhu...bru tingat smlm nk cheq 2tup botol...lupa la plak...

    ReplyDelete
  31. ingat....best ne main... pegi skola msti bwa ttup botol

    ReplyDelete
  32. lamanyaaa tak main........best leee

    ReplyDelete
  33. aku tak pernah main. camne main tu? Huhu!

    ReplyDelete
  34. Dah lama x men..dah x reti nak men dah pon skang ni..hahaha..

    ReplyDelete
  35. wahhhh best haha .
    da lama tak main ;D

    ReplyDelete
  36. ps....yea....tutup botol itu besi...sama macam yang dulu2...kena kumpul nieh....tapi kcap sebulan sebotol pown belum tentu habis...

    ReplyDelete
  37. hahah penah gak maain.tp bengang jeee

    ReplyDelete
  38. ni champion zaman budak2 dulu ----->

    ReplyDelete
  39. hahaha...same lah...tp selalu kalah sbb fail time nak tembak posisi2 yg susah.. :D

    ReplyDelete
  40. yang main susunan jamban tu. letak 3 kt tgh, hujung kiri satu hujung kanan satu. lepastu bagi tutup botol tu lompat. wuwuwu indahnya zaman dulu

    ReplyDelete
  41. ssh dh nk jmpa penutup botol cmtu huhu

    ReplyDelete
  42. rindu plak nak main. aku dulu siap main ngan bapak aku.. hahahahha..

    mana nak cari tutup botol cenggini ssekrg.takde dahh..kot.

    ReplyDelete