Apam mekar
beria-ria ikut resepi di internet..sebiji-sebiji aku ikut resepi orang itu..sediakan apa yang patut di buat untuk membuat apam mekar...dengan kata lain apam senyum...ya...resepi beliau membuatkan apam mekar menjadi bantat...serius aku marah bila bukak penutup kukus tengok apam aku jadi bantat....bayangkan sedaya upaya memutar sampai lenguh ketiak aku..sekali keras..boleh baling di dinding lantun semula..yaaaa.....resepi kau penipu!!!...
ambil telepon lalu ibu tolong tanyakan resepi kepada makcik..merangkap adik ibu...dialah masterchef aku...dia cakap pukul sampai gebu...ya..aku dah pon pukul sampai naik gebu ketiak aku...akhirnya berkat kesabaran..jadi jugak apam mekar..alhamdulilah..senyum mak mertua tengok...eceh..
sedap nyaa ,
ReplyDeletetngok apam tu .
dah lama tak mkan :\
sedap jugak..>_<
Delete**perasan
pergh!!...apaaaaaam..starrrviiiingg!!
ReplyDeleteapammm.pebret semua orangkan..meleleh tak??XD
Deleteaceh, ayat last sekali tu paling dasyat..hehehe ;) nak belajar jugak la..
ReplyDeletemari belajar..mak mertua mesti suka punya..eceh..XD
Deleteeh ! eh ! sedapnya . akak buat kuih kegemaran saya . bak sikit
ReplyDeletedulu apam polkadots sekarang apam mekar pulak....mesti sedap..nyum-nyum
ReplyDeleteletak kelapa parut msti lg sedap..
ReplyDeletetak berapa minat makan apam. tapi nampak sedap. pandai bakal isteri orang ni buat ye. hehehe
ReplyDeletetergelak baca entry ni. gebu ketiak ye. hahahaha. :P
ReplyDeletesedapnyaaaa.. nampak comel :D
ReplyDeletenak kena buat juga kuih ni-kasi ketiak gebu mcm mij. haha
wow mmg mekar,nmpk sdp je..^__^
ReplyDeletewahh..apam2..comel2 belaka..hehe..
ReplyDeletenak satu..xD
mueheh... apam da jd senyum...^_^ nyummmm.. elok sekeh jerk org yg bg resepi tu.. :P
ReplyDeleteWah..buat org lapar je memalam nih
ReplyDeleteoishiii... sedap tak tu... ada filling tak??? ceh ceh sebelum bagi mak mertua bak mai saya rasa dulu...
ReplyDeleteSEDAPNYA. my favourite tu . post sikit ;D
ReplyDeleteNieyl pun mase anak dara dlu suke la buat..skrg nie dah lame gler x buat..rasa nyer klu buat kali nie...mmg baling dinding retak dinding tu seribu..hahaha~
ReplyDeletenyam nyam nyam.. apa rasanya?.. rasa Apam?.. koh koh koh
ReplyDeleteeh tp sy suke tau apam separa bantat dr apam gebu..sb, apam gebu cair dimulut dan terlekat dilelangit. haha. kan kan. lainkali klo terbuat bantat meh kirim kt saya XDD.
ReplyDeletemun suke makan apam ni..
ReplyDeletekay pun guna resepi kat tenet..tapi jadik..hehe..kteorg panggil apam sengeh :-)
ReplyDeleterasa dia sama ea? biasa mkn yg kaler putih jerr...
ReplyDeleteHehe baru tau nama dia apam mekar.. Biasa panggil apam comel je, habis kunyah terus mengomel.. ;D
ReplyDeleteKesian orang yang berniat baik kongsi resepi tu tak pasal² digelar penipu.. huhu
percubaan yang bagos dah tu .. rupa tolak tepi yg penting rasa .. hehe
ReplyDeletesedapnye~~~~~
ReplyDeletesedap
ReplyDeletelee failed tahap gaban r kalau bab masak2 benda2 camni..huuu.
ReplyDeletetlg send kot emel skit, nak rasa.. XP
Usaha tangga kejayaan, hoyeeehh! =)
ReplyDeletewoahhh! mekar betol tu. meh pos sini sikit! haha
ReplyDelete*resepi resipi*
waaa..nak try wat gak lah..hri tuh raihan buat apam polka kukus. ^^
ReplyDeleteKite suka makan apam ni. Selalu nenek yg buatkan. Nak buat sendiri tak reti.
ReplyDeleteApa lagi.... bila dah mekar cam ni memang ngap le...he...he..
ReplyDeletecantik2nyeee doodle kat sniii.. sungguhhh!
ReplyDeleteKenapa header baru tu comel sangat??? *serius jeles* ;D
ReplyDeletecomel jer..
ReplyDeleteeeee comelnye header MIJ !!
ReplyDeleteApam ni memang sedap...kalau jadi esok nak buat untuk anak-anak...
ReplyDelete