Sunday, October 14, 2012

Gambar dalam bilik

perlu ke pengantin ambil gambar di dalam bilik lepastu duduk baring-baring di atas katil..korang pon tahu bilik adalah privasi...menghias bilik untuk bakal pengantin..bukan untuk di tunjuk-tunjuk kepada umum...ada tu siap ambil gambar baring-baring lepastu photographer ambil gambar..siap suruh mengayakan macam-macam di atas katil..aku tengok gambar tersebut serius mual..orang bukan melayu sibuk nak ambil gambar outdoor..kita orang melayu sibuk nak ambil gambar dekat bilik..kalau dah ambil gambar dekat atas katil tu confirm baringkan??ahahaha.bayankanlah sendiri...
 akhirnya dapat jugak kotak mancis untuk projek wedding aku..yeeaahhhh..thanks dear..XD


**mood melukis di entry makin pudar sebab idea pergi ke majlisku..XD..

28 comments:

  1. logik2...betul jugak ea...tu kita2 je la kn..nice advice..buat saya terpikir pulak pasal ni..

    anyway, good luck on your planning...harap semua berjalan lancar..

    dari saya, Anisa.

    ReplyDelete
  2. heee..sy pun memalu nk tgok gmbr pngntin baring2 nih...hihi...

    ReplyDelete
  3. kotak mancis. untuk apakah itu... jeng jeng jeng (suspen)

    ReplyDelete
  4. mase saya kawen xde amek gambar dalam bilik pun..hehehehe..tapi amek gambar saje² guna kamera adik adelah..tp tu pun xde publish kat mane².. :)

    ReplyDelete
  5. nasib baik gambar kahwin saya takde baring2 sebab dah penuh dgn hantaran huhu...

    ReplyDelete
  6. pernah tengok gambar pengantin tengah macam bercium bibir ke bibir tapi cover dengan bunga dalam bilik pengantin, ada jugak gaya peluk baring2. macam2.huhu

    ReplyDelete
  7. betol tu..agak malu tengok gambar kawen baring2..golek2 atas katil...wlupun itu lakonan, apa kata tukang tengok gambar macam imgine pengantin tu di atas katil...sangat kotor kan?

    ReplyDelete
  8. azzah dulu pun tak de ambik gambar dlam bilik..

    ReplyDelete
  9. cci pon xdek gak.. tp biarlah mereka..mungkin mereka nak simpan gambar tu wat kenangan.. lain org..lain cara.. ngeee~~~

    ReplyDelete
  10. saya boikot kepada mereka pengantin yang bergambo dalam bilik tidur atas katil.... yang bergambo atas katil masa honeymoon pon same... saya boikot... koh koh koh

    ReplyDelete
  11. bilik pun biasa2 je, tak berhias, tutp xkasi org masuk...

    ReplyDelete
  12. yang saya tahu, gmbar dlm dbilik diambil, ats tujuan utk kenang-kenangan set bilik tidur..xDD! nak cukupkn roll gmbar, yg lain2.. xtau. tp skrg dh ramai org mcari yg outdoor utk adegan baring2.. (xD kuch2hotahai). customer sudah tahu limitnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup setuju. utk kenang2an aje. lain org lain caranya. tp lau picture yg sgt over tuh mmg meloyakan jgk... skunk nih guna memory card boleh lah nak cukupkn roll gmbar. tp lau guna filem dlu2 tuh mmg xyah uat cm2. membazir jek. ihihihi :)

      ***photografer pown xyah lah suh pengantin uat aksi kuch2hotahai k... :D

      Delete
  13. hahaha tak pandai bergambar. apatah lagi nak baring2 sambil bergambar.

    ReplyDelete
  14. takpe MIJ..prepare utk khwin..mesti comel nti..dah khwin nti boleh lukis byk2..huhu

    ReplyDelete
  15. siyes x sbr nk tgk majlis akk..... mst bnyk akk lukis2 kan =)

    ReplyDelete
  16. hehehe..bollywood stail katanya..:)

    ReplyDelete
  17. Jangankan kawen, bertunang pun ada yg tangkap gambar atas katil. 100 kali lagi pelik.

    ReplyDelete
  18. sebenarnya tak perlu sangat kot bergambar tu,huhu

    ReplyDelete
  19. owh... mancis cap superman... dulu seposen je... skrg dah jadik 20 seen... huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  20. Hmm...boleh klu nak bergambar kat bilik tu..tapi over expose kan...ade yg kate photographer minta...helloo..kite customer kan..blh je kate xnak... :) ape2 pun pk sendri la kan...:)

    wow!dlu suke men bakar2 gune mancis nie..hehe~

    ReplyDelete
    Replies
    1. mancis itu ada lagi kat ghumah..khas utk 'on switch' lilin di saat emergency...=p

      bukan takat golek2 ats katil, pre wed pon aku bangkang..teheee =)

      Delete
  21. luar bilik ke dlm bilik ke, tetap rse cm x elok je yg perempuan nk baring2 depan photog yg mostly lelaki..huhu

    ReplyDelete
  22. Mujur time kawen dulu x de ambek gambar out door2 ni.. ambil masa belah lakid datang je, dalam bilik pun x sebab pengantin penat tambah panas, rasa nak pitam

    ReplyDelete
  23. Datin nak kawen lah! A'ah, aku pun macam kureng sikit gambar dalam bilik lagi lagi baring atas katil. Ko nanti gambar kat atas pelamin jek. Hehe.

    ReplyDelete
  24. Copy dari atas :D "Jangankan kawen, bertunang pun ada yg tangkap gambar atas katil. 100 kali lagi pelik."


    Serius tak pernah nampak super mancis tu..

    ReplyDelete