Wednesday, April 10, 2013

Makeup Artist Merahitujambu

Siapa yang masih mencari make up artis boleh ambil senior aku..boleh pergi page beliau Mia d'Anggun..pada mulanya aku risau jugak dengan hasil beliau..sebab masa tu serius jerawat aku naik bukan main lagi..mungkin sebab tekanan nak kahwin..jadi beranak pinak jerawat batu..-__-"...masa ni lah makcik jerawat menumpang sekaki di muka..nak halau kang jadi lagi banyak..-__-" pasrah ajalah...
 makeup nikah
makeup sanding hanya touchup selepas nikah
alhamdulilah hasil beliau sangat memuaskan hati..nasib baik lampu dekat hotel ada yang terang..sudah la kena makeup pukul 7 pagi..selepas subuh terus makeup sebab aku nikah pukul 9.30 pagi..2 jam beliau menghadap muka aku...aku langsung tak tengok cermin..masa nak pakai baju baru dapat tengok cermin..wah...tak sangka luar biasa..senyum lebar-lebar..muka bermasalah telah di tutupi..cantik untuk sehari sahaja..muka ini memang sensitif bab makeup.. -__-".. 
**jangan lupa mandi bunga untuk naik seri..betul ke??tapi aku memang mandi bunga 3 hari sebelum majlis berlangsung..sedih tak sempat nak outdoor..dapat shoot 2-3 kali lepas tu hujan membasahi bumi..alhamdulilah..selepas ini sebelah lelaki 28 hari bulan 4..moga di permudahkan...

27 comments:

  1. Aha..nieza pun de mandi bunga..bukan mak yang buat..pergi kat spa sendiri..saja gataii..hahaha XD

    Haritu masa nieza kahwin, yang jurusolek memabg tak kasi tengok cermin bila dia make up..lepas dah siap baru boleh tengok..dia kata pantang -. -

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pon mandi bunga kt spa jugak..senang..xnyusahkan orang..hehehe..

      penah gak dgr cmtu..hehehe..pantang tgok cermin..sy memang x tgok langsung

      Delete
  2. Firstly, Selamat Pengantin Baru dear. Tak sabar nak tengok gambar2 yang lain..

    Cantek make up tu. Macam anak patung dah dear. Itu lah kuasa makeup. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..kuasa makeup..apa pon natural beauty lagi terbaik..x rosak muka.. =)

      terima kasih ucapan anda.. =)

      Delete
  3. melentik uu bulu mata huhu.. sangat gorjes dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. berat kot bulu mata tu..dh la mata kecik seksa nak bukak.. =P

      Delete
  4. Selamat pengantin baru puan MIJ:)hehe...sweet comel2 gitu...^^

    ehhh..baru t'ingat yg sy mandi bunga pagi sebelum nikah petang...hahha~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahah..comel ke??ahahah..terima kasih sayang


      mandikan..org tu ckp mandi bunga 3 hari sebelum majlis.. naik seri

      Delete
  5. Selamat pegantin baru Puan Merah Itu Jambu :D dah tak ada cik cik dah lepas ni . Berseri seri pengantin baru kita ni , blog pun lepas ni confirm makin berseri . Semoga kekal bahagia hingga ke syurga Allah . Amin .. :)

    ReplyDelete
  6. akk xmakeup sgt pon dh mmg chntek kite suke sgt2 tgk gmbr akk nikah =)

    ReplyDelete
  7. shanteknya.. mcm patug la yg kt bwh tu.. ehehe.. comel n nampak lagi matang...^_^ hadiah tirah x sempat agi nak pos adeh... insyaallah nanti akak pos laju..laju..laju...

    ReplyDelete
  8. cantikk sis... congratulation... semoga kekal bahagia hingga ke Jannah... Amin ~

    ReplyDelete
  9. tahniah awk !! lama x dgr kabar..dh nikah ehh..kita knl awk masa belum betunang lg hehe..tahniah ya awk ! :)

    ReplyDelete
  10. cantik sgt dear...hee..baru ingat nk petik bunga depan umah buat mndi ari2...kihkihkih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bleh start tanam bunga bnyk2 mulai skrng. senang petik bila nk kawen nnti :P

      Delete
  11. tahniah MIJ..nice..tak sabar nak baca next entry..

    ReplyDelete
  12. tahniah. sori x dpt hadir. wlupun hritu gedik mntak kad :P

    susah2 je berjam2 makeup. semua tu bleh setel pakai photoshop la... kata terer photoshop haha

    selamat pengantin baru :D

    ReplyDelete
  13. cmne kite plak masa akan dtg nihhh. hihi! gatey! :p

    ReplyDelete
  14. congrats..mandi bunga ek? nanti akan dibuat lah tips tu :)

    ReplyDelete
  15. ada ea mandi bunga?dalam family tak pernah buat lagi..huhu.tahniah mij!cantik!

    ReplyDelete
  16. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  17. Cantik tyra :) Happy Wedding..sorry can't make it on that day..hopefully dapat pg sebelah lelaki..boleh ke?

    ReplyDelete