Wednesday, May 8, 2013

Diy Pelamin Merahitujambu




mood pengantin?yaaa..masih lagi..mood mengundi?TIDAK lagi..mulai bosan baca di facebook..baca di whatsup group..masih ada lagi yang bercerita tentang politik mengundi..sudah cukup sudah...Moga negara Malaysia aman damai..alhamdulilah..masih di bumi ALLAH..tak mahu cerita tentang ini..tapi yang ingin di kongsikan adalah DIY pelamin..
Ya..pelamin di atas adalah hasil keluarga aku sendiri...idea..tenaga..kreativiti datang dari aku,ibu dan abang..yang mencetus idea Diy pelamin adalah datang dari aku..sekarang ni bukan susah nak cari idea...yang penting internet mesti ada..atas bantuan pakcik google aku dapat idea pelamin seperti di atas..tapi kalau ada idea tapi tiada tenaga berkhidmat nak buat tiada guna juga..alhamdulilah..ada abang yang dahulunya mengambil pengajian sijil di ikm, teknologi perabut..banyak membantu aku menjayakan pelamin..ringkas dan jimat..bahan yang di gunakan hanya kayu..


**terima kasih ibu menghiaskan pelamin...dan terima kasih jugak kawan abang yang membantu memasangkan pelamin...senyum tanda kepuasan..selamat sudah majlis kedua-dua belah pihak..selamat datang Mei..selamat tinggal april yang penuh dengan kenangan..kenangan april 2013 akan aku simpan selamanya..sekarang mood untuk rumah baru.. ^_^...

*mari join segmen..klik sini 

cintaitujambu 

24 comments:

  1. pehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!lawaaaaaaaaaaaaaa,nak nangis tengokkkkkk....buat sendiri jimatkan :)

    ReplyDelete
  2. wah..dpt save bajet..sweet aih

    ReplyDelete
  3. mmg kreatif....nmpk sweet je pilihan warna tu.....

    ReplyDelete
  4. perlamin sendiri barang2 boleh guna semula kan. bt deco kat rumah

    ReplyDelete
  5. waaa jimat jimat..pelamin skrg, maunya mahal giler kan

    ReplyDelete
  6. Seriously kagum! terbaik! Apa yang penting..idea+kreativiti+kerjasama=pelamin impian :)

    ReplyDelete
  7. Ya Allah,cantiknya.kreatifnya.seyes cantik!

    ReplyDelete
  8. simple..tapi sangat cantik....:)

    ReplyDelete
  9. aishhhhhh seyes chantek......... sukeeeeeeee

    ReplyDelete
  10. bes kan buat benda diy. tak sabar rasa nak ade rumah sendri, boleh renovate satu bilik jadi studio untuk lukisan and barang2 collectibles + workshop. senang sikit nak buat benda2 handmade nih nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2.ibu sy siap sediakan almari untuk sy simpan brg sendiri..dr belajar sampai skang ada lagi lukisan semua

      Delete
  11. Di rumah ka ni?
    Wah.. Banyak idea dan keluarga awak kreatif ya.. Kalau saya.. Dalam game saja boleh hias2 rumah.. Hihi.. Apapun, cute lah..

    ReplyDelete
  12. cantiklaaaa..sgt kreatip laa

    ReplyDelete
  13. simple but cute >.< gabungan warna nampak tenang je . suka suka ! save moneyy .. muehehe

    ReplyDelete
  14. Niceee!!!
    Simple but beautiful.
    Congrats my dear :)

    ReplyDelete
  15. simple aje pelamin MIJ . nt kahwin nk wat cmni jela. amik kayu dgn paku HAHA . comel pelamin, ala ala garden gituuu :)

    ReplyDelete
  16. pergh.. simple tapi cantik.. ^_^

    ReplyDelete
  17. nak tiru! nak tiru!

    *abg or kwn abg tu solo lg tak? kih! kih!

    ReplyDelete