Wednesday, October 30, 2013

Doa hamil

tempahan dari puteri albar..beliau menanti orang ketiga yang bakal menceriakan hidup mereka..alhamdulilah..moga aku di murahkan rezeki anak jugak..ya!!jarang aku kongsi dekat sini pasal tempahan..biasa aku akan kongsi di page fb aku..tapi di sebabkan doodle chibi ini adalah doodle pregy..jadi aku nak kongsi sedikit...cakap pasal pregy..semua pasangan bila dah berkahwin apa yang dia mahu kalau bukan zuriat yang akan menyambung keturunannya..tiada siapa mahu tolak rezeki itu..tapi aku tengok ada yang hampir 3 tahun menunggu..berusaha itu ini tapi rezeki anak belum ada lagi..nak kata sakit tak..nak kata ada masalah dalaman tak..tapi semua kerja tuhankan..yang penting jangan putus asa..sebab tuhan menguji kita...
Ya!!termasuk aku..aku pon masih menunggu rezeki itu..jangan malu bertanya pada orang berpengalaman..ada orang bunting pelamin..tak perlu jaga makan..jaga itu ini..tup-tup pregy..rezeki mereka..alhamdulilah...aku pon sejak gugur aku dah mula pantang makan..kekadang pantang tengok gak..manalah tahan nak pantang sangat..pantang mana mampu aja..tapi makan minum yang tajam-tajam sampai sekarang aku tak minum..sejak kawin aku memang pantang..takut mana tahu melekatkan..
tipulah kalau setiap bulan aku tak kira cycle piriod aku..semua orang kalau lewat dan-dan tu pegi beli upt buat test air kencing..aku belum lewat lagi sejak gugur ritu..tahun ini aja ada 4-5 orang kawan aku sudah bersalin..ada tu tengah pregy.. yela dah 2-3 tahun kawin baru rezeki pregy...siapa tak teruja...alhamdulilah...moga aku di berikan rezeki seperti mereka-mereka jugak..insyaALLAH..
kawan aku ada bagi tips..lepas solat baca surah attaubah ayat 123-129..dia baca doa ini untuk murah rezeki..tapi tak sangka ALLAH bagi rezeki anak dekat beliau..beliau dah kawin 1 tahun lebih...syukur alhamdulilah.aku pon amalkan sejak beliau beri tahu...


**Ya ALLAH..kau berikan aku menjadi seorang ibu seperti mereka-mereka yang terlah menjadi ibu..jangan kau biarkan aku tanpa keturunan..رَبِّ هَبْ لِي مِنَ الصَّالِحِينَ (Rabbi hablii min ash-shalihiin) Ya Tuhanku, anugerahkanlah kepadaku (seorang anak) yang termasuk orang-orang yang saleh. (As-Shaffat: 100) ..boleh tengok contoh doa lain di sini..

18 comments:

  1. Inshaallah, ameen. Allah makbulkan doa hambaNya. mmg seronok sgt jadi ibu walaupun sakittt sakit waktu bersalin.. haha..bila tengok je muka baby hilang sume sakitnya.pengalaman.

    ReplyDelete
  2. boleh saya ambik ayat ni sekali, boleh sama2 kita mencuba dan yakin untuk mendapatkan zuriat :)

    ReplyDelete
  3. Ya ALLAH..kau berikan KAKmerah jambu menjadi seorang ibu seperti mereka-mereka yang terlah menjadi ibu..jangan kau biarkan dia tanpa keturunan..رَبِّ هَبْ لِي مِنَ الصَّالِحِينَ (Rabbi hablii min ash-shalihiin) Ya Tuhanku, anugerahkanlah kepadaku (seorang anak) yang termasuk orang-orang yang saleh. (As-Shaffat: 100)

    AMIN AMIN .. :)

    ReplyDelete
  4. semoga Allah perkenankan doa2 hambaNya..sabar ye..

    ReplyDelete
  5. Insya'Allah dear..kite same2 berdoa k..semoga rezeki anak itu kite jugak dapat..:)

    ReplyDelete
  6. aminn..moga ada rezeki sis..insyaALLAH.

    ReplyDelete
  7. Kak kite berusaha same-same k. Jangan cecedih lagi tau... :)

    ReplyDelete
  8. Ada rezeki tyra n husband nanti..InsyaAllah..Doa dan berusaha :)

    ReplyDelete
  9. saye arap ade rzki ank jgk utk saye..

    ReplyDelete
  10. doa+usaha+tawakal.

    jangan terlalu pikir,terlalu memaksa untuk dpt anak.nnti stress..tu salah satu punca tuh.

    hu3.

    rilekssudah..


    fuhhh..nsb ak planning.itupon ade je org tnya 'xprgnant lg ke?dh setaun dah?xperla xde rezeki,usaha lagi'

    naik menyampah aku.
    perlu ke ak tampal note kt dahi 'saya memang buang lua!'

    ha3.

    ReplyDelete
  11. kita merancang dan Allah menentukan. Setiap peristiwa pasti ada hikmah.

    ReplyDelete
  12. Insha Allah dear. Kita pasti akan diberikan rezeki anak kelak. Amin.

    *Akak dah hampir 6 tahun menunggu dengan penuh kesabaran :)

    ReplyDelete
  13. insyaAllah..usaha dan tawakal pada Allah..saya alhamdulilah bunting pelamin tapi Allah uji kena czer pulak..huhu

    perancangan Allah yang terbaik..hargai masa berdua dengan suami :)

    ReplyDelete
  14. Subhanallah tak sangka pula ayat hafazan form 5 adalah salah satu doa buat kaum ibu :') Allahhuakbar. Semoga cepat diberi zuriat. Sabar la akak. Allah sedang menguji. :)

    ReplyDelete
  15. cumeyy..

    ada amik tempahan full edit template tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada..tapi lebih kurang blog sy aja lah ya

      Delete