Wednesday, December 4, 2013

Pencuri berbayar

bila customer mengadu macam ni rasa kasihan..tapi tak dapat nak membantu..apalah yang aku boleh bantu selain mendengar luahan korang..sukar nak dapat supplier yang betul-betul jujur..nasib baik supplier masa aku kahwin sangat jujur..terima kasih awak..*kenyit mata..yela hampir semua hasil kita di hasilkan untuk di jadikan produk..tup-tup ada orang sama macam kita punya..sedangkan kita tempah doodle untuk kita aja..benda macam ini tak boleh nak elak..jadi terimalah akibat degan hati terbuka.. =)..korang sebelum tempah kena banyak bertanya..tanya kenalan-kenalan korang..aku pon tak berapa nak pandai..risiko pasti ada tak boleh nak larikan.. =)


**kita nak bari dia keuntungan tapi dia tak guna sebaik mungkin..mengambil kesempatan yang ada..tak salah kita jujur..kita nak lama dalam bidang ini..rezeki carilah dengan sebaik mungkin..insyaALLAH

11 comments:

  1. mesti bengang giler..dah byr sume tetibe ade plak yg dicurik..haihh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..kena terima risiko mcm ni..sabar jalah

      Delete
  2. susah kalau ada orang mcm tu.. main ambil tanpa kebenaran.. benda ni lebih kurang sama yg terjadi dekat cik dil :o

    ReplyDelete
  3. Tak baik kan diorang ni .. Kenalah jujur kan

    ReplyDelete
  4. Boleh je kalau die nak beli doodle tu kan..bukan amek tanpa permission.Tumpang simpati.Tak susah pun jujjur,lagi berkat kot kan kalau jujur.

    ReplyDelete
  5. asaalam..bersabar jelah erk..lama dah follow..tp x pernah pun jejak kat sini..nice ur blog.. ;)

    ReplyDelete
  6. Buat macam Emila Yusof, dia proceed terus ke court. Haaa.. hambik kau.. kakakaka...

    dunia penuh pancaroba, terpaksa hadaplah semua nie mereka mereka yang tamak nak senang dengan mudah

    ReplyDelete
  7. Alieff pun dah banyak jumpa doodle alieff dijadikan produk. Ada yang jadikan kad kawen, totebag, mcm2. Yang mana ada watermark, diorang trace semula.

    Bukan apa, kesian dekat orang yg bayar kat kita utk dapat hak eksklusif design tu. Bila tak fikir pasal halal haram mcm tu lah.. Sadis. :/

    ReplyDelete
  8. kejujuran itu penting ketika meniaga...itu yang akan membezakan sama ade customer datang lagi atau terus menyepi...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  9. sedih plus geram! my design pun ada diciplak 100%!

    ReplyDelete