Monday, February 3, 2014

Bakal Junior MIJ

alhamdulilah..lepas 4 bulan keguguran aku hamil semula..siapa tak gembira rezeki ALLAH bagi jua..berkat usaha dan doa..syukur nikmat mu Ya ALLAH..rasa nak melompat-lompat tapi apa kan daya lompatan itu simpan untuk baby..biar dia aja yang melompat di dalam perutku..aku mampu sujud syukur,syukur yang tidak terhingga..
kandungan aku sudah cecah 3 bulan..masih lagi morning sickness yang terpaksa aku layankan sahaja..bau orang tumis bawang tak boleh,tumis sambal tak boleh..sudah lama dapur aku tidak berasap..almaklumlah pembawak budak yang tidak boleh di hindar..bukan ku pinta hendak jadi begini..layanan yang di beri oleh suami seperti puteri raja...wahhh..siapa yang tidak suka kan..nak itu dapat nak ini dapat..kadang-kadang suami memberi jelinan sabar aja dengan perangai isteri..makan itu tak nak makan ini tak nak..ikutkan saja apa yang aku mahu..aku pon tak sabar nak masak kembali untuk suami ku..kasihan beliau asyik makan di luar sahaja..kadang-kadang beliau yang terpaksa masak walaupon demam..pengorbanan seorang isteri dan suami...alhamdulilah..

**rakan-rakan seperjuangan aku doakan kalian selamat menjalani rutin harian dan selamat melahirkan baby dengan sempurna..insyaALLAH.. =)

24 comments:

  1. Tahniah dear...jaga diri tau...

    ReplyDelete
  2. Tahniah tau. tak sabar tengok baby hehehe

    ReplyDelete
  3. tahniah..slmat mnjalani rutin sbg mum-to-be!

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..congrats Tyra! Take care :)

    ReplyDelete
  5. Tahniaaah kak , alhamdulillah berkat bersabar :) Allah ada yang terbaik untuk akak.

    take care! :')

    ReplyDelete
  6. tahniah! pengorbanan suami untuk isteri dan anak. jaga kesihatan,pemakanan. semoga semua berjalan lancar dan dipermudahkan. amin... MIJ junior menyusul dekat header nanti :)

    ReplyDelete
  7. Sama2 lah kita jaga diri ye dear.. *kita selang 1 minggu hihi ;)*
    Semoga semuanya baik2 sahaja. Amin.

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah.
    Tahniah sis.
    May Allah bless u and ur baby always.
    Aamiin

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah..tahniah.sama baya la anak akk dengan ank awk nanti..akk 2nd baby

    ReplyDelete
  10. Amin...Tahniah dear...Alhamdulillah...akhirnyer..rezeki itu kembali lagi dlm rumahtangga kamu...semoga ia nyer akan lahir dengan selamat...Amin..Amin...kena jaga diri baik2 ok..jgn buat keje berat2..:)

    ReplyDelete
  11. mudah-mudahan semuanya berjalan lancar sis. bukan selalu dapat layanan puteri raja first class ni kan. hehee :D

    ReplyDelete
  12. wahhhhh tahniah akakkk. Alhamdulillah~

    ReplyDelete
  13. alhamdulilah kak,. tahniah ,,

    Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

    ReplyDelete
  14. Tahniah... Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer ;)

    ReplyDelete
  15. tahniah MIJ.. dum dum chak dum dum chak

    ReplyDelete
  16. tahniah banyak-banyak:)

    #kartunster

    ReplyDelete
  17. tahniah and alhamdulillah!
    sama macam anis.. masa 1st trimester mmg alah.. xleh masuk dapur.. bukan malas tapi xboleh tahan bau tumis2.. esp bawang! huhuh.. tp Alhamdulillah masukje 2nd trimester anis dh boleh masak2 balik.. alah still ade.. tapi ok la.. :)

    btw salam kenal, anis 1st time singgah n follow sini :)

    ReplyDelete
  18. amin... tahniah akk comel.... semoga sentiase di dlm lindungan ALLAH baby dan akk.. take care ok :)

    ReplyDelete
  19. tahniah awk..doakn sy pregnant jgk eh :)

    ReplyDelete
  20. Tahniah MIJ~ moga selamat semuanya~ Ameen~ doakan sy juga dpt rezeki baby spt MIj~ take care~~~~

    ReplyDelete