Monday, April 21, 2014

T_T 2 kali jatuh

hidup ini bukan sentiasa indah..kadang kala pasti ada sedikit kekecewaan..tidak pon pasti ada sedikit kesakitan yang di rasai..yang pasti bila indah kita patut bersyukur..kalau sebaliknya ucapkanlah alhamdulilah..
kandungan aku nak masuk 6 bulan..alhamdulilah..segalanya aku tempoh dengan baiknya..walaupon pada awalnya morning sickness..itu normal walaupon ada orang tak memahami..mengatakan jangan di layan perasaan itu.kalau nk muntah..muntah jugak..baru ni kira-kira dalam minggu lepas 2 kali  aku jatuh ,sudahlah mengandung..tiba-tiba jatuh..orang kata macam nangka busuk..haa macam tu laa agaknya orang pandang..aku rasa kalau orang lain jatuh mesti ada sedikit ketawa di situ..tapi kalau ibu mengadung jatuh..pasti satu jeritan kecil dari orang keliling..adeh..sudahlah membawa manusia di dalam jatuh bedebuk..haish..hilang sedikit nikmat dunia..nak bangun dari duduk kena perlahan-lahan untuk membetulkan keduduk berdiri..macam robot bila bangun..sedikit jeritan kesakitan terkeluar dari mulut..fuh..

aku masih tidak berjumpa doktor lepas jatuh..alhamdulilah baby masih aktif..kata-kata mereka sekeliling bahaya baik pergi jumpa doktor..alhamdulilah..masih gagah..aku malas nak jumpa doktor..nanti kerjanya nak MC aja..sudahlah sekarang ni setiap bulan aku cuti nak pergi checkup di KK..baik aku simpan cuti itu untuk aku cuti panjang nanti..sudah tidak lama..pejam celik aja sudah sampai waktunya..insyaALLAH..

**kadang-kadang perit itu mengajar erti hidup..bersabarlah mama merahitujambu..akan datang bila lihat anak itu di dakapan kita.alangkah bahagianya hidup ini..

17 comments:

  1. risau dapat tahu jatuh hari tu. hati2 tira. semoga semua berjalan lancar ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaALLAH dear.. terima kasih dear.. =)

      Delete
  2. Ya Allah..
    smoga Allah melindunggi sis n baby..mudah-mudahan semuanya okey lepas ni. akak kena hati2 tau ^^ tak lama lgi tu ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ameen..insyaALLAH..moga baik2 aja ya dear

      Delete
  3. Ya Allah..mcner la boleh terjatuh nie dear...nasib baik xde ape2 serius jadi tau...next time ati2 k...Semoga semua nya baik2 sahaja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah.jenuh dah hati2.tapi benda nk jadi kan.. =(..skang ni merana sakit pingang..=(

      Delete
  4. Risaunya kalau bab jatuh² tengah preggy ni..nanti jumpe doktor ye Tyra..harap² baby n mommy sihat je..Preggy banyak dugaan. Be strong okay! take care

    ReplyDelete
  5. Take care of yourself okay. Baby dah tahu gender belum? :3 That's the best part.

    ReplyDelete
  6. lagi 3 bulan tu... lepas ni tambah dudel baby kat blog ni

    ReplyDelete
  7. hati-hati..semoga selamat ibu dan anak dalam kandungan..

    ReplyDelete
  8. elok2 dear..if possible, kena consult dr even akan rasa byk prosedur...just sharing, sy pernah jatuh 29w..sebab sy jatuh tu la posisi baby sedikit berubah (baby mmg dari awl dah engage ke bwh) and then, sy tak dpt bersalin normal (emergency czer)..pintu tak bukak cukup..this is just an example bukan nak takutkan..but still, pray for the best dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. risau pulak bila dgr..harap2 semua di permudahkan

      Delete
  9. take care tau....tp better g checklah...xpyh lah mc klau xperlu...sbb kat dlm kita xtahu kan...

    ReplyDelete
  10. Uhhh.. bahaya betul bila jatuh ni. Kadang kadang boleh effect kat baby. Lain kali kena hati-hati lah kak. Biarlah jadi robot ke ape kan. Yang penting baby sihat walafiat :)

    ReplyDelete
  11. good luck n all the best friend...jom join GA ni..

    http://adna2029.blogspot.com/2014/05/rejab-may-giveaway.html
    http://adna2029.blogspot.com/2014/05/giveaway-i-love-perfume.html
    http://adna2029.blogspot.com/2014/05/giveaway-eikingg.html
    http://adna2029.blogspot.com/2014/05/giveaway-3rd-anniversary-syahoney-kitty.htmlhttp://adna2029.blogspot.com/2014/05/2-mellya-and-iola-giveaway-bonanza.html

    ReplyDelete
  12. moga kandungan mij baik2 n selamat sampai bersalin nanti...x sabarnya nk tgk baby dia :)

    ReplyDelete
  13. hope everything is fine ya! Strong mama merahitujambu!

    ReplyDelete