Wednesday, July 20, 2011

RAMBUT

situasi dalam bas memang tidak boleh nak lari..sebab ianya rutin harian aku...bila terpaksa bediri dalam bas mata aku mula mengular pandang orang sekeliling...ada yang tidur seperti malam terpaksa Over Time..berdengkur seperti tidur di katil...memang nyenyak...aku apa lagi..senyum sinis...selain itu fesyen pakaian pon boleh jadikan diorang ni mentor aku...heeee...fesyen rambut tidak dilupakan...tapi aku itu tidak boleh dijadikan mentor aku..sebab aku masih bangga lagi dengan yang ada...

selalunya aku naik bas memang di kelilingi orang asing..tidak pulak kurangnya Konsep 1 Malaysia...cina india pon tidak ketinggalan..kalau aku perhatikan ca ya nun aliff ni pakaian diorang aku tidak perlu cakap...pasti formal tapi berskirt pendek..itu biasa...india aku tidak tengok pada cara pakaian diorang..tapi aku tengok pada rambut...sebab diorg sudah pandai melaram...rambut diorang lurus tidak seperti yang aku jangka iaitu "bertocang"...rambut originalkah???jangan tipu..itu bukan original...maksud aku itu bukan yang asli pasti "rebonding"...aku perasan di sebabkan pangkal rambut diorang sudah mula mengeluarkan rambut yang asli...pelik aku tengok...seakan fesyen pula...heee...korang boleh bayangkan??????perempuan suka berambut kerinting atau lurus???..bagi aku lurus menampakkan kecomelan..tapi kerinting menampakkan kematangan...



semalam aku menegur rambut ibu..

aku : ibu potong rambut??
ibu : haah..potong sendiri.

aku seakan biasa dengan penjelasan ibu beri..sebab rambut aku pon di potong oleh ibu...dari kecil sehingga dewasa.. bak kata ibu "senang...tidak perlu pergi kedai saloon.."aku rasa boleh di kira aku potong rambut di saloon berapa kali..bila sakit kepala menipa diri..aku akan menyuruh ibu potong rambut...supaya ringan kepala..ada kaitan ke???

*promosi TRIPLE A SHOP masih berjalan seperti biasa...sila tekan SINI.


25 comments:

  1. jimat duit...xpayah g salon =D

    ReplyDelete
  2. sy suke tgk org wat perm.. cantek kan.. hehe

    ReplyDelete
  3. dh lame rasenye xptong rmbot..
    hoho,..
    teringin nk trim rmbot..

    ReplyDelete
  4. wah..lme gak xptg rmbt..

    rmbt lurus tp xbrspe tebal..

    thnx utk pnpt itu yer..

    ReplyDelete
  5. suka rambut lurus.
    dulu zaman bebudak suka giler nengok rambut keriting...

    ReplyDelete
  6. I tak pernah potong rambut.. Hahaha.. Boleh imagine tak panjang mana dah sekarang??? Hahaha..

    ReplyDelete
  7. Perghhhhhhh.. Citer pasal rambut plak.. Erm, kau tahu tak yang aku suka gila dengan rambut EZLYNN.. Kau kenal??? Teringin giler.. Hahaha..

    ReplyDelete
  8. mak2 mmg ske potong rambut sdri. :D cmne ntah agknya..haha

    ReplyDelete
  9. ala...

    mama ila xpndai gunting rambut....sob3...kena jugak g kedai..ehhe..

    ila suka rabut org ikal...comel ja tgk..ehhe

    ReplyDelete
  10. org rambut kerinting nak rambut lurus, yg lurus nk kerinting.. hihi..

    per pun, asalkan sihat, itu lg bgus.. :)

    ReplyDelete
  11. rambut mama lurus...tp masih rebonding...sbb nk bg nipis skit..kalo tak berat pale nk bawak rambut yg tebal nih...


    suka tgk rambut berombak2 bak pelakon2 korea tu...

    ReplyDelete
  12. pandainyer dia potong rambut sendiri... :)

    ReplyDelete
  13. Ellen pun cam tu, kalo sakit kepala ja mesti ingat rambut penyebab dan suh mummy potong...pasal tu dulu rambut tak pandai panjang..hehe

    ReplyDelete
  14. WuMing suka orang rambut panjang... Lelaki kalau rambut panjang... Nampak Rock woo... Tapi kena bersih lahh...

    ReplyDelete
  15. Cik Semut juga da kerap potong rambut sekarang.. =)

    ReplyDelete
  16. hehe.. india rmbut cmne p0wn tetap bebau kowt rmbut die ;p


    thanx visit my blog :))

    ReplyDelete
  17. Klau kerinting agk serabai.. rasa macam nak rebondong lak ah..

    ReplyDelete
  18. yup..bila rambut dah potong rasa ringan jer kepala,hehe..

    *sampai sekarang skema rambut pendek dr zaman sekolah..-,-

    ReplyDelete
  19. People nowadays should be taught that FORMAL attire didn't involves skirt pendek. Selalu nampak stail gitu

    ReplyDelete
  20. kecik2 dlu slalu emak potongkan rambut. hee

    ReplyDelete
  21. ada semut main tarik2 kot .. tuh yang berat .. tak suka kerinting .. suka stret je .. lawa ..

    ReplyDelete