Monday, July 23, 2012

cantik tak semestinya halal


minggu lepas ponteng keje hari rabu...erkkk..aku tak ponteng sebenarnya tapi aku ambil cuti sebelumnya dari akitek..kononnya diorang kena tahu yang aku cuti untuk memastikan yang diorang takkan cari aku bila aku cuti nanti...>_<...ambil cuti untuk pergi tampal gigi...sebab makan manis je gigi aku sakit..tapi bila check gigi ..doktor kata gigi bersih**kembang hidung sekejap..doktor tak nampak pula gigi berlubang..jadi aku tunjukan mana lubangnya..doktor kata itu bukan lubang..itu adalah ruang antara gigi..mungkin gigi aku sudah regang..dah tua kan..=_="..jadi aku pergi sia-sia sahaja...
lepas pergi jumpa doktor gigi di temani ibu..di pas pula kepada si dia..konon nak pergi mid valley berjalan..nak di pendekkan cerita ..aku masuk ke kedai ESPRIT jalan-jalan tengok baju dan kasut..bila nampak kasut saja aku mesti mencuba..tak fikir panjang...cuba dan letak semula ke tempat asalnya..jalan lagi..ternampak satu kasut heels..tiba-tiba aku di sapa oleh salesman di situ " u tak boleh pakai itu kasut..itu pig skins"..haaa...pig skins???dalam otak terus fikir..tadi aku ada cuba satu kasut ni..dup..dup...jantung bedebar...si dia terus melulu nak naik ke atas bahagian lelaki..aku memanggilnya semula untuk melihat kasut yang aku pakai itu ada lambang pig skin tak..uhuk..jantung bedegup kencang...dup..dup..kaki terus melangkah ke tempat kasut itu tadi..mata meliar mencari adakah pig skin juga...fuhhh..alhamdulilah...bukan pig skin..kalau tak terpaksa korek tanah kt situ samak kat toilet mid..pedulik apa!!=_="...lol!!


moral : cantik tak semestinya halal..jangan pandang kecantikan kalau ianya haram...=_="

**nak doodle free ambil di ssini


48 comments:

  1. btol tu...xsume yg cntik tu halal...skang kne tgk btol2...dlu membe pun tkne bende yg sme..huhu

    ReplyDelete
  2. dia patot kelaskan mana kasut yang haram... bahaya la.. kalau salesman tu tak bagitau, agaknya brapa ramai yg dah test n tak tahu itu pig skin? lagi naya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorg memang lebelkan..tapi x jelas sgt..jadi si pemakai cm saya ni main pakai je..bila dh tahu mengelabah..=_=

      Delete
  3. Dear, yup, saya pernah dengar my sis cerita pasal kasut pig skins tu. Dah macam2 benda yang nak dibuatkan kasut.

    ReplyDelete
  4. eee seyes?bahaya nyaa..dah laa dil ni, shoeholic..=.=

    ReplyDelete
  5. kena berhati-hati. jangan main pilih je. takut jugak jadi kes macam tu

    ReplyDelete
  6. kak MIJ , ini untuk akak ;')

    http://applehijaulife.blogspot.com/2012/07/art-trade-with-mij.html

    ReplyDelete
  7. depa kena labelkan beso beso laa.. nasib baik saleman tue bagitau..

    ReplyDelete
  8. ish!sepatutnyer buat la label tuh besar ckit...ish!

    ReplyDelete
  9. pas nie eyqa nak hati2 la.. eyqa tgok kasut cantik terus jew nak cube.. hehehe #excited terlebih#

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la pon..hehehe..cantik je terus nak pakai..=_="

      Delete
  10. kena rajin gosok gigi ni :P tirah, mcm mne nk buat komen reply2 ni. buat tutor, please. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terlebih gosok gigi ctu la jadinya..hee..


      **cari kt google je..=_=

      Delete
  11. uih nasib baik salesman tuh tegur..siyes mmg kena hati2 skg nie.

    ReplyDelete
  12. Esprit product pig skin..=_= baiklah lpsni pakat rmai2 layan lacoste xD hushpupies nye product pn kne jaga2..sb 'lembutt' :)

    sy juga pgemar kasut (sdgkn kaki hnye 2..halah2 =.=)

    http://www.islamweb.net/emainpage/index.php?page=showfatwa&Option=FatwaId&Id=128662

    ReplyDelete
  13. bahayanya. yeap tak semuanya cantik itu halal. tapi nak pastikan pig skin tu ada 3 titik kan ?

    ReplyDelete
  14. uii...next time kena hati2 ne.. pkai selipar jepun je la=.='

    ReplyDelete
  15. uish !! bahaye kan. sepatot nye kat malaysia nie diorng kene la alert about this thing kan. I penah kene dekat Sephora KLCC, if u olls perasan kat area brush (for make up) mmg ade brush yg made from pig. label yg mention "pig" tue juz small je mmg xkan perasan kalo kite x tilik.

    nasib baik yg x main capai.. kalo x ??!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. uhuk..diorg bab ni ptt amik tahu..diorg main2..walhal pekerja ada je melayu..=_+

      Delete
  16. haha. len kali jgn gedik nk cuba tu nk try ni... taknak beli tengok diam2.. haha
    *kalau terpakai pun takyah sertu(istilah lebih tepat cam samak) kalau kaki kering dan kasut tu kering.

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalahnya kita tak yakin kaki kita kering atau tidak..sebab masa tu sy pakai kasut tetutup..=_=

      Delete
  17. mmg kene hati-hati sekang ni...

    ReplyDelete
  18. kena berjaga-jaga lain kali :))

    ReplyDelete
  19. Tapi, kalau kering sama kering bukan ke takpe?

    ReplyDelete
  20. owhh... xpernah kena lg..ee..bmbang jugak kot2 kte duk try tanpa kite tahu made dr skin ape kan...

    ReplyDelete
  21. alamakkk...menakutkan!!kena hati2..sebab suka je try2 kasut..

    ReplyDelete
  22. kasut , handbag , and seangkatan . bahaya !

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh banyak skang ni dari binatang itu..=_=

      Delete
  23. memang kena hati-hati. sebab dekat Zara pun selalu macam tu. haiyooo.

    ReplyDelete
  24. tu larh...
    gatai sgt tgn tu watpa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik?tu bukan gatal tgn..tu gatal kaki namanya cik adik oi..XD

      Delete
  25. akak,cantik la doodle tu..nak ambik letak kat blog ye..saya kredit akak

    ReplyDelete