Monday, September 3, 2012

Dua Pekara

Dua pekara nak kongsi dengan korang...

pertama :alhamdulilah lepas raya ni ada rezeki tempahan doodle..ada yang sudah bagi detail tapi belum membuat pembayaran..biasanya aku akan mula mendesign bila pembayaran sudah di buat..jangan tanya aku tempahan sudah siap ke belum jika anda belum membuat pembayaran...tolong jangan gesa aku menyiapkan tempahan sebab aku memerlukan masa dan mood untuk melukis..jika anda boleh bersabar..anda boleh membuat tempahan...sebab aku ni pon siang menghadap jugak lukisan.cuma lukisan berbeza..=_=..siang bekerja macam anda..jadi fahamilah...kesulitan amat di kesali..

kedua :nak tahu aku pakai tudung apa masa tunang..macam mana buat mini pelamin semua aku cerita di blog satu lagi..blog tu kalau korang nak cakap aku gedik ke apa ke...pedulik apa..>_<....mari terjah cintaitujambu


**korang ada petua tak macam mana nak hindar dari bau tengik orang..=_=" mahu muntah....



38 comments:

  1. kalau nak hindar bau tengik orang, sentiasa bawa perfume dan hidu.hehe

    ReplyDelete
  2. tutup idung setiap kali dia lalu..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalahnya dia kt belakang sy je..xkan nak tutup hidup sentiasa.uhuk

      Delete
  3. hehe~tutup hidung...lari dr org tuh..haha~

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduhaiiii..tutup hidung dh tp penat plak sampai x bernafas dibuatnya

      Delete
  4. larik jauh jauh dari orang tu..heeee..

    ReplyDelete
  5. daun pandan~ ting! gunting2, jadikan mcm pop puri, bunjut2 simpan dlm kocek, gantung kt leher ke.. xD. asl bau, hidulah. tdk pun klo rajin, carilah biji kopi sebutir2 tu. (serbuk kopi kurang mjdi, biji lbh umpph xD).

    nk tnya (klo sudi),selalu doodle kahwin, rujukan dr gmbr sbnar ke / rujukn dr cartoon kahwin?? O.o

    ReplyDelete
    Replies
    1. awok petua tu..ahahahaha..>_<

      **rujuk gambar sebenar pon ada..rujuk di tumblr dan blog pon ada..tapi rujuk sahaja..jangan tiru/tekap..awok ty sebab sama dgn kawan awkkan??haa..dia bagi sy idea..=)

      Delete
  6. yg penting tutup aurat & x tabarruj :) InsyaAllah..bau tu mmm pening kan org yg x jage tentg diri ni org lain yg x selesa nanti...xde tips tp org tu kne sedar diri sendiri..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaALLAH..moga di permudahkan ke jalanya..

      diorg x kan sedarkan diri kalau kita x sedarkan dia..tp cian pulak.=_=

      Delete
  7. soalan terakhir pernah terjadi kat office, depa akhirnya bagi email perihal/tips/penjagaan bau-bauan badan ni kat semua, i mean depa bagi kat satu department.. jgn bagi straight forward kat org tu, nanti kecil hati plak kan (walaupun kita yang makan hati + bau hari2 )...heheh alhamdullillah, at the end..si polan tu berubah juga. sudah tiada bau..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha..terbaik gak idea tu..x terfikir pulak..tp ada org x sedar diri ok..=_=

      Delete
  8. kalo kita da ambil tempahan mendesign perkara sebegitu selalu berlaku... ngeee~~~ bau tengik org.. mmg x dpt disangkalkan..huhuhu... terpaksa menahan bau.. atau kalo cci terus tutup idung depan org tu gak.. biar dia tahu.. huahuahua... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy dah buat tutup hidung.diorg pedulik kan..sbb yang bau kita..=_=..uhuk..seksa betul tau

      Delete
  9. heeee...comel:)rasa nak tempah je doodle kawen sekali lagikkk!!hehe

    ntah la kan...mcm la dorg x sedar dorg ada bau..kalo kita sumtime rasa diri berbau pun rasa mcm apa da..hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.awok dh kawin pasni oder doodle family plak..ngeee..


      dia dh lali bau diri dia sendiri..tu jadinya

      Delete
  10. comel.. btol nak lukis kena ada idea n mood.. baru boleh fokus btol2 dan hasilnya insyallah superb

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..kena amik mood betul2..baru boleh melukis..kalau x memang tak jadi

      Delete
  11. bau tengik?.. ermmm...
    sembur febreeze ke orang tue.. koh koh koh

    ReplyDelete
  12. nak berkarya perlukan ketenangan kan?

    org dgn BO ni payah sket.... tegur cara berhemah...

    ReplyDelete
  13. rezeki tu rezeki alhamdulillah

    ReplyDelete
  14. Satu perkara yang membezaka setiap orang, sabar. ;)


    Sentiasa bawak sapu tangan bersih, bila terhidu bau yang kurang menyenangkan tu tutup hidung cepat². Nak tegur orang tu segan, denan cara macam tu lama² mungkin orang tu perasan dan ambik inisiatif sendiri.


    *Sticker untuk botol aku tak buat la kawan, Kalau botol rata boleh je la, sama konsep dengan sticker untuk mug.

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah..rezeki tyra..btw,better cari satu bau yang tyra suka..then bawak kemana saje pergi..agak2 rasa bau kurang sennag,gunalah bau yg tyra suke tu.^__^

    ReplyDelete