Monday, June 3, 2013

Di sebalik cerita Door gift wed mij


pergi saja majlis kahwin biasanya mesti dapat jar..sebab nampak ekskusif sikit bila bagi jar..itu pon ikut cara masing-masing bagaimana nak nampak jar itu lebih menarik...tapi biasa kita lihat orang bagi jar bulat...tapi sebelah aku lain sedikit..aku nak nampak benda itu menarik..dan di sebabkan aku ni budak architecture di campurkan sedikit bakat pelukis doodle..jadi aku nak nampak kelainan di doorgift..kebetulan idea ibu menarik nak di letakkan di dalam jar itu..bertambah lagi daya tarikan door gift itu...korang mesti tertanya-tanya apa yang ada di dalam..biasanya orang isi gula-gula..tapi tidak aku!!




Kredit gambar cikkotbiskot

kenapa idea ibu adalah rempah ratus?kata ibu kalau benda macam ini orang tak akan buang..dan boleh digunakan..biasanya orang guna untuk masak sup..kalau masak sup seisi keluarga dapat makan.."kata ibu benda baik patut di kongsi"**ala-ala iklan vitagen..
tapi lain pula maksud cik kot..hehehe..bernas sangat fikiran beliau
siapa yang dapat door gift ni balik tengok semula..ada logo halal,ingredients,alamat di proses,web,bar coder,logo syarikat(icon wedding mij),gambar berkaitan dengan produk...seperti produkkan??

nampak tak di situ ada doodle rempah ratus..siapa tak perasan nampak sangat tak pernah masuk dapur..ahahahaha..ke lukisan aku tak berapa menjadi??sebenarnya aku nak jadikan doorgift aku adalah produk aku sendiri..ala-ala menjual produk sendiri..ala-ala perniaga gitu..ngeee~

**tinggal beberapa hari segmen nak tamat..aku rasa ada 15 orang menyertai..peluang nak dapat door gift wedding mij adalah cerah..terima kasih kepada mereka yang menyertai..terima kasih menyokong merahitujambu

17 comments:

  1. sgt kreatif la....
    x terpikir pun..mase kwen dlu pun kasi gule2 aje..:)

    ReplyDelete
  2. creative sangad tauu akak n yr mom , you're one in a million kot yg buad door gift mcm , super niceee! :')

    dh join segmen , hopeee dapaaaat hee

    ReplyDelete
  3. ermmm..patut la anak dia creative..

    cantik sangat2 logo tu..ada commercial value

    ReplyDelete
  4. kreatif. tak pernah lagi tengok macam ni

    ReplyDelete
  5. kak lea masa baca n3 yang cik biskot update perghh..memang kagum tengok doorgift mij ni.kreatif..sekurang-kurangnya tetamu boleh guna rempah-ratus tu ...bertambah pahala si pengantin dan family.semoga bahagia hingga akhir hayat..amin...

    ReplyDelete
  6. oh , kretif sungguh laa . sekurang-2nya bermanfaat jugak daripada sapu tangan kecik apapun takleh nak lap >.< baik jugak daripada candy yang boleh buat roshak gigi je . hahaha

    ReplyDelete
  7. terbaik la idea ni. lain dari yang lain. yang penting, tetamu pasti akan ingat pasal wedding ni.

    ReplyDelete
  8. waaaaaa...terbaik la MIJ! dd sukeee!!!
    nh bape bajet utk 1 jar yea?
    boleh wat kira2

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius dear bajet dia byk....tp beli sikit-sikit tak nampak..

      jar saja rm 1..belum sticker,rempah ratus,thank you tag,tali,tutup kertas

      tp puas hati dpt bagi mereka

      Delete
  9. kretif2... kalau kat langkawi, rempah ratus ni diorg letak campuran ubat mcm ala-ala aromaterapi la....

    kalau nak bagi ke lelaki, berkulat la nampaknya...hehhehe.....

    salam singgah sini yer....

    ReplyDelete
  10. yela. ok gak le bg doorgift mcm ni.. tp kena bg kat golongan mak2 je.. if tesilap golongan si dia pon tak tahu apa dia nak buat.. haha.. nanti beulat lak dok dlm botol.. haha..

    ReplyDelete
  11. mya baru baca entry ni! aww unik sgt! puan merah (eh puan da hehe) ni memang seorang yg kreatif hingga doorgift pun unik! interesting :))

    ReplyDelete
  12. unik . suke sgt dgn idea kreatif awak! :)

    ReplyDelete