Wednesday, September 21, 2011

fobia

dah dua malam tak boleh tidur akibat fobia dengan sleep paralysis...tidur mengiring kanan tak lena mengiring kiri tak lena..posisi terlentang jugak menjadi kegemaran aku dan membuatkan tidur aku lena..tapi fobia..jadi amik bantal peluk panjang letak tengah-tengah...harap tiada yang tindih lagi..biar bantal empuk itu yang tindih aku...bila baca lagi info tentang sleep paralysis ni ikut sains memang la "lumpuh waktu tidur"...tapi kalau ikut islam kita kena percaya benda-benda halus ini wujud...cuma jangan terlalu taksub...jadi sebagai pendinding diri baca ayat kursi hembus di setiap penjuru katil...harap tiada lagi terjadi buat kali ke 3...siapa pernah kena tahulah rasanya bagaimana...

**adik selalu tidur menegak tapi dia peluk bantal...


cerita contest


aku masih mengumpul hasil-hasil kek yang join saya nak buat kek untuk merahitujambu..tinggal 4 hari lagi menjelang tamat contest dan 4 hari lagi umur aku akan berubah...



**pergi terjah kek diorang buat..sangat berbakat...

free doodle

**aku bagi FREE dekat korang doodle yang tengah makan kek itu..aku pernah buat dulu di link sini...siapa nak amik sila tinggal
  • nama
  • link 



37 comments:

  1. WuMing juga tidur macam tuu.. Letak bantal peluk kat tengah..

    Asalnya nak protect dari anak WuMing... Dia selalu buat terjunan atas perut...

    Sakit woo... Skarang dia dah tak buat... Tapi jadi biasa pulak....

    ReplyDelete
  2. cantiknye doodle. comey :)

    kite tak pernah kene tapi ade jugak kawan2 yang pernah kene. seram dengar. well baca doa banyak2 okey. :)

    ReplyDelete
  3. tu la kan MIJ...kita nak panggil orang pun susah sangat nak kuar suara kan...padahal kita nak menjerit je..hehe

    yeayyy!!!yath nak amek la cupcake doodle free comel MIJ tuh:)boleh kan??nampak cam sedap..hahha~~

    http://qasehhumayrayathafiz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. holla holla, Mira datang ni nak jampi dia.. haha..
    thanx ye komen blog Mira..
    semoga cepat sembuh, contest macam best tapi Mira agak busy skang, so xdapat nak join..

    *Mira yang design blog tu!"

    ReplyDelete
  5. aku selalu kene sekarang takde lagi. xtau la hialgn tetiba. alhamdulillah. rasa memag teruk. takut. kadang2 tak bole benafas. nak bukak mata pun tak bole.

    ReplyDelete
  6. Kesian awak. Smpi fobia jadinya. Apa kata ikut stail adik awak, tidur berhempapkan bantal. Sy tak penah kene sbb sy tak tido kosong. Sy selalu ltk bantal tekup dada atau muka...

    ReplyDelete
  7. walopun adiela xpenah kene tindih..tapi setiap kali adiela tdo telentang,mcm lebeh selesa bila letak pantak atas adiela..rasa terdedah pulak kalau takde..kehkeh

    ReplyDelete
  8. Aku dah ketinggalan entri kau sebelum ini.. Macam best je.. Nanti aku baca ok.. Aku tido lena je.. Sampaikan malas plak nak bangun sahur.. Hehehe..

    ReplyDelete
  9. my dear, sy pernah kena dh..mmg sakit rasanya, pernah fobia xnak tido..hmmm

    bykkan baca ayat kursi dan ayat tiga qul..

    dear, mcm biasa, sy ambik doodle tu & simpan hehe

    ReplyDelete
  10. ya allah takotnye jadi sakit tu :(

    ReplyDelete
  11. em ada kemungkinan tak lumpuh dlm jngka masa lama ?
    takut jugak dgr. huhu

    ReplyDelete
  12. Kalu dah kena tindah memang tak boleh gerak macam berat sangat kan...

    ReplyDelete
  13. Bahaya kot sebenarnya penyakit ni.. (-_-")

    ReplyDelete
  14. dulu zaman study uitm selalu kena bende2 ni...tp ia akan hilang bila kita bukak mata sebenarnya...tp takut plak hehehe.....

    ReplyDelete
  15. ciannyer awak...xpe pcye pd kekuasaan allah.tiada yg berkuasa melainkan die ;)

    ReplyDelete
  16. Takut plak dgr..
    Bykkan baca ayat kursi..
    Moga tiada apa yg lebih serius berlaku..

    ReplyDelete
  17. ika pernah kena sekali je,alhamdulillah..tido mengiring ke kanan ye ikut sunnah nabi :)

    ReplyDelete
  18. seeloknya tidur mengiring ke kanan. itu sunnag nabi. dari segi saintifiknya, sebab jantung kita berada di sebelah kiri~ mudah kan pernafasan dan tidak membebankan kerja jantung untuk mengepam darah~

    ReplyDelete
  19. eh baru perasan lah header tu . cantek sgt!!!!

    ReplyDelete
  20. Semoga awak cepat2 sembuhh ;)

    ReplyDelete
  21. kesian kat awak.tu lah tidur mengiring ke kanan la eh lain kali.ok ?

    ReplyDelete
  22. doodle ko sgt cntik.. aku teruja.. ;)

    ReplyDelete
  23. Betul! Better baca ayat pendinding =)

    ReplyDelete
  24. cantik sungguh doodle kau buat.. sukaa.. sebab macam 2d :)

    ReplyDelete
  25. nampak real lah doodle dia.. hehe.. :D

    ReplyDelete
  26. sedapnyer doodle tu..rs nk mamam kek plak arini...

    ReplyDelete
  27. tak pernah kena lagi..jadi tak dapat nak paham sangat rasanya macam mana...

    semoga semuanya kembali normal...jangan terlalu fikirkan sangat....

    .senyum.

    ReplyDelete
  28. perbanyakkan bacaaan ayat kursi. insyaallah :)

    ReplyDelete
  29. pernah kena tindih bile tido menegak..sebab tu sy kalau tido mesti mengiring..awk kena tindih bile tido terlentang ke?huhu

    tido terlentang memang best kan..

    ReplyDelete
  30. kita minta pinjam gambo sat na...

    karang dah ada gambo lain kita pulang balik hikk... hikk...

    peace....... m(>_0)m

    ReplyDelete